Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πήρε την πρόκριση, κέρδισε παίκτες!

Πήρε την πρόκριση, κέρδισε παίκτες!
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 - 15:38

Μια πολύ σημαντική πρόκριση πήρε χθες ο Ολυμπιακός, κόντρα στον Παναιτωλικό, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μασούρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αντίδραση μετά την ισοφάριση του Καρέλη σε 1-1 και με μέταλλο νικητή γύρισαν το παιχνίδι και πήραν την πρόκριση στην παράταση, χάρη σε δυο γκολάρες του Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, εκτός από την πρόκριση, χθες είχε κι άλλα κέρδη. Μεγάλα και πολύ σημαντικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία σε παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και σε παίκτες από τα «σπλάχνα» του συλλόγου. Μερικοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά!

Ας αρχίσουμε με τον Κίτσο. Ο 18χρονος παίκτης του Θρύλου, που αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως εξτρέμ στην Β’ ομάδα, αλλά και παλαιότερα στα τμήματα ακαδημίας του Ολυμπιακού, κλήθηκε να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Ήταν εξαιρετικός, ώριμος και έδειξε έτοιμος για να αρπάξει την ευκαιρία. Αμυντικά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, σώζοντας μάλιστα την «ερυθρόλευκη» άμυνα σε ορισμένες στιγμές, ενώ επιθετικά ανέβαινε με περίσσεια αυτοπεποίθηση και θράσος. Κέρδισε την αποβολή του Ντουάρτε στο 89ο λεπτό και είχε πολλές σωστές μεταβιβάσεις. Ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και, σίγουρα, μπήκε στο μάτι του Μαρτίνς για την συνέχεια. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Το δεξί άκρο της άμυνας, κλήθηκε να καλύψει ο Βρουσάι. Ο Έλληνας εξτρέμ του Θρύλου, αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ και πρόσφερε λύσεις στην ομάδα, με τα ανεβάσματά του, καθώς η δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού προκαλούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού κατά το πρώτο 45λεπτο. Ο Βρουσάι, φώναξε για ακόμη μια φορά «παρών» και εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία που του έδωσε ο Μαρτίνς, δείχνοντας πως θέλει να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό.

Δυο ακόμη μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από την χθεσινή αναμέτρηση, είναι οι Καρβάλιο και Φαντιγκά. Αρχίζοντας από τον Πορτογάλο, είδαμε έναν εξαιρετικό τεχνίτη, με άνεση στην τελική πάσα και με όρεξη να «δοκιμάζει» τα πόδια του από μακρινές αποστάσεις, γεγονός που λίγο έλειψε να τον χρίσει σκόρερ στο 45ο λεπτό. Βρίσκει εύκολα τους συμπαίκτες του στο γήπεδο και δείχνει πως το έχει. Τα στημένα του είναι καλοχτυπημένα και είναι ένας παίκτης που «λύνει» τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς για το μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Αναφορικά με τον Γάλλο, ο Ολυμπιακός φαίνεται να βρήκε ένα ακόμη… διαμαντάκι! Ο Φαντιγκά χρειάστηκε μόλις 6 λεπτά για να αποδείξει το ταλέντο του. Δοκάρι στο 3’, γκολ στο 6’ και άπειρα τρεξίματα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Πολλά κερδισμένα φάουλ και συνεχής «πονοκέφαλος» στην άμυνα του Παναιτωλικού. Εξαιρετική η παρουσία του Φαντιγκά στο χθεσινό παιχνίδι, με τον Γάλλο να δείχνει έτοιμος να μπει από νωρίς στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και να αποτελέσει μια ακόμη αξιόπιστη λύση για την «ερυθρόλευκη» μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πέραν της πρόκρισης στους «4» του Κυπέλλου, κρατάει και την παρουσία των τεσσάρων προαναφερθέντων, και όχι μόνο. Και οι Τζολάκης, Σουρλής, Αβραάμ, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας πως είναι ικανοί να δώσουν λύσεις στην ομάδα του Ολυμπιακού και, σίγουρα, ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοσή τους.

Διαβάστε επίσης