Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους

Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 10:19

Αλήθεια είναι, περιμένουμε πάντα «το κάτι παραπάνω» από την ομάδα μας. Αλλά δεν θα γίνουν σαν τους άλλους… Δεν μπορούμε να μιλάμε για… αποτυχία, επειδή ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει την Αταλάντα. Αυτή την Αταλάντα. Τα ανέλυσε και χθες ο Κώστας Καραπαπάς. Τα έγραψε με τη γλώσσα της αλήθειας. Με καθαρές κουβέντες, ξάστερες.

Δεν είμαστε σαν τους άλλους εμείς. Να χρειάζονται διαρκώς νέες διοργανώσεις… προς τα κάτω, για να εμφανιστούμε στην Ευρώπη. Η ομάδα είναι σταθερά εκεί και κάνει περήφανο τον κόσμο της. ΟΚ, φέτος μπορεί να βρήκε «σε ύφαλο» και να μην κατάφερε να κάνει άλλη μια υπέρβαση.

Αλλά προσέξτε για τι μιλάμε… Υπέρβαση. Δεν μιλάμε για… καθημερινότητα. Μιλάμε για μια υπέρβαση, απέναντι σε μια ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος, πολύ δυνατή και οικονομικά και αγωνιστικά. Και ο Ολυμπιακός πάλεψε στα ίσα, με τα 1000 προβλήματα που τον έχουν δοκιμάσει φέτος…

Σκεφτείτε το λιγάκι. Πότε βρήκε ηρεμία ο Ολυμπιακός φέτος; Ακόμη και μια μέρα πριν το ματς, ο Μαρτίνς περίμενε να μάθει αν θα έχει τον Εμβιλά. ΟΚ, δεν εξαρτάται ο Ολυμπιακός από έναν παίκτη, αλλά ακόμη και αυτό αποδεικνύει ό,τι αναδεικνύουμε παραπάνω: Προβλήματα διαρκώς, ηρεμία ποτέ. Μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Για να το πούμε απλά. Όποιος μπαίνει στη διαδικασία και συγκρίνει αυτή τη στιγμή, το τι κάνει, το τι έκανε και το τι είχε να κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, σε σχέση με το τι έκανε, κάνει ή είχε να κάνει ο… ΠΑΟΚ, είναι απλώς… αλλού. Σε άλλη σφαίρα φαντασίας κινείται. Το να μιλάμε για το Europa League που μοιάζει με Champions League, συγκρίνοντάς το με το Conference League των… ημιεπαγγελματιών, είναι τουλάχιστον αστείο… Τέλος πάντων, είπαμε, εκείνοι που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία είναι… αλλού. Και δεν χρίζει περαιτέρω σχολιασμό το πράγμα…

Η ουσία είναι μία. Και εκεί αρχίζει και τελειώνει η κουβέντα. Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους. Δεν χωράει στην ψυχή του Ολυμπιακού, του ΓΑΥΡΟΥ, η απογοήτευση και το ανάθεμα. Μάγκας ο κόσμος που στήριξε και μετά το 90’. Μάγκας ο λαός του Θρύλου που τραγουδούσε στο Καραϊσκάκη για όλο το ματς… ΕΤΣΙ πρέπει να είμαστε. ΔΙΠΛΑ. Όχι απέναντι στην ομάδα. Απλό.

Διαβάστε επίσης