Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Το πρώτο δυνατό τεστ για τον Κίτσο

Ολυμπιακός: Το πρώτο δυνατό τεστ για τον Κίτσο
Κυριακή, 6 Μαρτίου 2022 - 14:05

Δεν είναι εύκολο έργο το να είσαι νεαρός ποδοσφαιριστής και να καλείσαι να βάλει την τιμημένη και… ΘΕΟΒΑΡΗ ερυθρόλευκη φανέλα. Να μπεις στο γήπεδο και να παίξεις δίπλα στους αστέρες της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, δείχνοντας την αξία σου.

Για αυτό και ελάχιστοι, από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ξεχωρίζουν. Δεν είναι κακό, δεν το λέμε σαν… μομφή. Μόλις παραπάνω το αναλύσαμε. Είναι δύσκολο να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού και να στέκεσαι ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Ο Φώτης Κίτσος έχει σήμερα άλλη μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να δείξει από τι είναι φτιαγμένος. Να δείξει το ποιόν του ποδοσφαιρικά και να σταθεί όχι απλώς όπως πρέπει. Αλλά και κάτι παραπάνω.

Ο Λεβαδειακός, ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ ήταν… πρόγευση. Το κυρίως πιάτο είναι τώρα, για τον Φώτη Κίτσο.

Ένα ματς δύσκολο. Ένα πρώτο εξαιρετικό τεστ, για τον νεαρό αριστερό αμυντικό, ο οποίος έχει δείξει με την παρουσία του, στην ομάδα του Ολυμπιακού Β’, αλλά και με τις ελάχιστες συμμετοχές του στην πρώτη ομάδα, ότι αξίζει προσοχής. Μέχρι εκεί, όμως, προς το παρόν. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ βαριά φανέλα και ο Κίτσος καλείται να τη σηκώσει. Και να δείξει ότι δεν είναι για να τη φορά… περιστασιακά. Αν τα καταφέρει, θα είναι πρώτος μάγκας. Και μακάρι. Ο Τσιμίκαρος το κατάφερε. Με πείσμα και δουλειά και ιδρώτα και μάχες. Νίκησε.

Το ματς με τον Άρη είναι ένα δύσκολο ματς. Πολύ δύσκολο, για τον κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή. Χωρίς να υποτιμούμε τις άλλες ομάδες, απέναντι στις οποίες ο Φώτης Κίτσος αγωνίστηκε φέτος, το επίπεδο εδώ είναι κομμάτι υψηλότερο. Και έτσι οφείλει και ο ίδιος να το αντιμετωπίσει. Να ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Και να είναι σίγουρος ότι η προσπάθειά του δεν θα περάσει απαρατήρητη. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρακολουθεί…

Διαβάστε επίσης