Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φυσικά και θα προβληματιστούμε, αλλά ως εκεί

Φυσικά και θα προβληματιστούμε, αλλά ως εκεί
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 13:32

Είπαμε νωρίτερα ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Δεν το λέμε έτσι. Και θα συνεχίσουμε να το λέμε. Γιατί; Γιατί είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα στο χορτάρι, από αυτά που είδαμε -και- χθες στα Γιάννενα.

Η ομάδα δεν απέδωσε στο μάξιμουμ της αξίας και της ποιότητάς της, πράγμα το οποίο πρώτος ξέρει ο Μαρτίνς. Και το γεγονός ότι πήραν από τον Ολυμπιακό τη νίκη, την οποία κρατούσε στα χέρια του, με τρόπο άκρως «εξυγιαντικό», δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ομάδα δεν απέδωσε όσο καλά θα μπορούσε, προκειμένου αυτή τη νίκη να την εδραιώσει και να την «κλειδώσει».

Και για όλα τα παραπάνω, φυσικά και θα προβληματιστούμε. Φυσικά και προβληματιζόμαστε. Πρώτος προβληματίζεται ο ίδιος ο Μαρτίνς. Γι’ αυτό η ομάδα χρειάζεται «ταρακούνημα» τώρα. Τον τρόπο τον ξέρει και θα τον εφαρμόσει με το δικό του σχέδιο, ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού. Κανείς άλλος, πρώτος. Όπως πρώτος ο Μαρτίνς αντιλαμβάνεται τι δεν πάει καλά και όπως πρώτος ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα δεν έχει πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της, έτσι ξέρει και ο ίδιος, το πως αυτό μπορεί να αλλάξει, μέχρι το φινάλε.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει, ακόμη και σε μια χρονιά, στην οποία -σε μεγάλο βαθμό- δεν έθελξε με την απόδοσή του, να είναι νικητής εκεί όπου χρειαζόταν και να φτάνει κοντά στον τίτλο, αγκαλιάζοντάς τον. Το να αλλάξει αυτή τη στιγμή η εικόνα του, δραματικά, φέρνοντας… έναν άλλο Ολυμπιακό μπροστά μας, μέχρι το φινάλε της σεζόν, είναι απίθανο. Αλλά ο Μαρτίνς πρέπει να βρει τον τρόπο και από το ματς του Νο210 κιόλας, το αμέσως επόμενο δηλαδή, η ομάδα να βγάλει περισσότερα πράγματα στο χορτάρι.

Δεν θα… σκάσουμε κιόλας, αν πανηγυρίσουμε τον τίτλο δίχως καλές εμφανίσεις, ή με διαφορά 7, 9, 11, 5 βαθμών, αντί για 25. Ε, όχι. Αυτά… οι μίζεροι απέναντι. Εμείς ωστόσο θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα διαρκώς να προοδεύει και να παίζει και καλύτερα. Και αυτό είναι έργο Μαρτίνς και παικτών.

Διαβάστε επίσης