Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κέντρο είναι προτεραιότητα του Μαρτίνς

Το κέντρο είναι προτεραιότητα του Μαρτίνς
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 13:23

Μεγάλο κομμάτι της τακτικής προσέγγισης του Ολυμπιακού έχει να κάνει με το κέντρο. Εκεί όπου ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να κάνει την ομάδα του να βγαίνει νικήτρια. Το ίδιο θέλει να καταφέρει και απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, την προσεχή Τετάρτη. Μιλάμε για αυτό το ματς, γιατί είναι πιο κοντά και τα δεδομένα λιγάκι πιο σαφή. Μέχρι τη ρεβάνς της 27ης Ιουλίου υπάρχει ακόμη δρόμος και θα πρέπει να συζητήσουμε αναλυτικά, όταν θα πλησιάζει ή ώρα. Είναι σαφές ότι μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς το ξέρει.

Τι περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε από τον Ολυμπιακό στη Μακάμπι; Τι περιμένουμε να δούμε στο πρώτο ματς του Θρύλου, στο γήπεδο «Σάμι Οφέρ», την προσεχή Τετάρτη; Λογικά έναν Ολυμπιακό «σφιχτό» στο κέντρο. Η λογική λέει ότι από τη στιγμή κατά την οποία ο Θρύλος δεν έχει καταφέρει ακόμη να «ρολάρει» επιθετικά και να βγάλει στο χορτάρι «αυτοματισμούς» (είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, η ομάδα αλλάζει πρόσωπο με μεταγραφές και θα έρθουν και άλλοι παίκτες, με αποτέλεσμα ακόμη να δουλεύεται), ο Μαρτίνς θα ρίξει το βάρος στην τακτική προσέγγιση. Και θα επιχειρήσει να κάνει τον Ολυμπιακό συμπαγή γενικά.

Ειδικότερα, όμως, στον άξονα. Με τον Πέδρο Να θέλει να κερδίσει τη «μάχη» εκεί. Τη «μάχη» στη μεσαία γραμμή. Τι θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός, για αυτό; Τρεξίματα στα χαφ, καλές συνεργασίες με την μπάλα στα πόδια και πίεση. Καλό πρέσινγκ επάνω στην μπάλα, όταν αυτή είναι στην κατοχή του αντιπάλου. Ο Μαρτίνς αναμένεται να ποντάρει σε τριάδα στα χαφ. Να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα του, να είναι συμπαγής στο κέντρο. Θεωρεί ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι αν η ομάδα του «πάρει» το κέντρο, μπορεί να πάρει και το ματς.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης