Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αλήθεια για τους μηχανισμούς προπαγάνδας: Το τελευταίο τους χαρτί είναι εντός του Ολυμπιακού

Η αλήθεια για τους μηχανισμούς προπαγάνδας: Το τελευταίο τους χαρτί είναι εντός του Ολυμπιακού
Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 - 19:36

Ως γνωστόν, την τελευταία επταετία στήθηκαν συγκεκριμένοι καλοπληρωμένοι μηχανισμοί προπαγάνδας με στόχο την ανάσχεση της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντί κάποιοι να επενδύουν σε παίκτες, επένδυσαν σε δημοσιογράφους. Άλλο να δίνεις 1,5 εκατομμύριο στον Ελ Αραμπί και άλλο να πετάς μερικά εικοσάευρα τη μέρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι μέχρι στιγμής οι μηχανισμοί αυτοί απέτυχαν ολοκληρωτικά.

Θα αναλύσουμε τη στρατηγική τους από τότε μέχρι σήμερα και θα παρουσιάσουμε το τελευταίο τους χαρτί εν όψει της νέας σεζόν...

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα πρώτα χρόνια και μέχρι το 2020, επένδυσαν στις δικογραφίες για τους στημένους αγώνες και την εγκληματική οργάνωση.

Σύντομα η εγκληματική οργάνωση βαφτίστηκε συμμορία και εν τέλει κατέληξε σε πανηγυρική ομόφωνη αθώωση σε πειθαρχικά και ποινικά δικαστήρια.

Όλες οι έρευνες τους αποδείχθηκαν σκέτες συκοφαντίες χωρίς κανένα σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και ήδη καταδικάζονται ως κοινοί συκοφάντες από τη Δικαιοσύνη για εκείνη τη μαύρη περίοδο της δημοσιογραφίας.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Τα επόμενα χρόνια οι αρχιερείς της προπαγάνδας επένδυσαν στην απλή λάσπη προς τον οργανισμό του Ολυμπιακού και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Στόχος τους ήταν να απευθυνθούν στον αντιολυμπιακό κόσμο της χώρας και να προστατεύσουν από την οργή του τα αφεντικά τους για τις απανωτές αγωνιστικές αποτυχίες.

Αγαπημένα τους θέματα οι υποτιθέμενες σχέσεις Ολυμπιακού-Άρη και οι ειρωνείες για τη Νότιγχαμ.

Στη φάση αυτή, οι αρχιερείς της προπαγάνδας ξέχασαν τις μαχητικές, αποκαλυπτικές τους διαθέσεις.

Δεν τους άγγιξε ποτέ μια υπόθεση με έναν σερβιτόρο ανηψιό ιδιοκτήτη ΠΑΕ που βρήκε tips εκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία μιας άλλης ΠΑΕ.
Αδιαφόρησαν στις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας ενός ποδοσφαιριστή από πρώην στέλεχος άλλης ΠΑΕ.

Δεν ασχολήθηκαν καν με τις καταγγελίες για εμπρησμούς σε αυτοκίνητα προπονητή και μάνατζερ ποδοσφαιριστών από εμπρηστες που πληρώθηκαν με τιμολόγια από την offshore ενός ιδιοκτήτη ΠΑΕ.

Το αγωνιστικό τους δημοσιογραφικό πνεύμα δεν τα ερεύνησε όλα αυτά, αλλά αφυπνίστηκε στην υπόθεση με το... δελτίο του Ρόουζ.

Φανταστείτε να αγόραζε ένας σερβιτόρος ανιψιός του Βαγγέλη Μαρινάκη το "Κλεάνθης Βικελίδης". Θα το αναδείκνυαν πιστεύετε;

Φανταστείτε ένας πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού να προσπαθούσε να δωροδοκήσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Θα το αναδείκνυαν πιστεύετε;

Φανταστείτε οι πελάτες ενός μάνατζερ να απέρριπταν τις προτάσεις για μεταγραφή στον Ολυμπιακό και κάποιοι εμπρηστές να του έκαιγαν το αυτοκίνητο με πληρωμένη τη διαμονή τους με τιμολόγιο της Capital του Μαρινάκη. Θα το αναδείκνυαν πιστεύετε;

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην περσινή χρονιά που ήταν η πιο δύσκολη για τους μηχανισμούς προπαγάνδας.

Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα για τη μεταγραφή Ρόουζ όπου προανήγγειλαν εξελίξεις και τιμωρία Ολυμπιακού και Άρη για υποτιθέμενη παραβίαση των διατάξεων περί... transfer bridge. Οι διευθυντάδες τους έγραφαν στα social media να περιμένουμε γιατί "η υπόθεση μόλις άνοιξε" και τελικά δεν ασχολήθηκε κανένας.

Διασύρθηκαν με την υποτιθέμενη πλαστογραφία της υπόθεσης Λάσκοφ όπου αφαιρέθηκαν 6 βαθμοί από τον Άρη και τελικά οι κιτρινόμαυροι τους έτριψαν στη μούρη την απαλλαγή στο CAS.

Μας παραμύθιασαν ότι δήθεν ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα του 2020 γιατί ήταν επηρεασμένος από την αφαίρεση 7 βαθμών για την πολυιδιοκτησία. Και τελικά ήρθε ο Άρης να παίζει με αφαίρεση 6 βαθμών όλη τη σεζόν πέρυσι να διαλύσει δύο φορές τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να γελοιοποιήσει το αφήγημα.

Γελοιοποίηθηκαν όσο ποτέ στα playoffs του πρωταθλήματος όταν παρουσίασαν ως στημένο τον αγώνα Άρη-Ολυμπιακού καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά και ξεκούρασαν βασικούς τους παίκτες και ο Άρης καιγόταν για τη νίκη. Τελικά ο Ολυμπιακός νίκησε με τα δεύτερα και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έχασαν με τα πρώτα!

Ο Άρης διέσυρε αγωνιστικά την ΑΕΚ αφήνοντάς την εκτός Ευρώπης και στη συνέχεια ξεφτιλίστηκαν με το εξώδικο Μπέου και την έφεση Σαρακη για την αδειοδότηση του Άρη μήπως και η ΑΕΚ βγει Ευρώπη.

Επιχείρησαν να πλήξουν το προφίλ του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την παρουσίασαν ως "κάδο απορριμμάτων" του Ολυμπιακού και "Ολυμπιακό Β", λέγοντας ότι πάει "φουλ για υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας". Διασύρθηκαν και εκεί με την άνοδο της Φόρεστ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Όπως είναι φυσικό, απέτυχαν. Οι άνθρωποι είναι κούτσα άλογα. Πιάνουν χρυσάφι και γίνεται κάρβουνο. Πλέον λοιπόν η τακτική τους πρέπει να αλλάξει.

Στην πολιτική, όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση, τότε συνήθως ο καλύτερος τους φίλος γίνεται η εσωκομματική αντιπολίτευση της ίδιας της κυβέρνησης. Το δείχνει η ιστορία. Την περίοδο 1993-1996 τη μεγαλύτερη ζημιά στον Ανδρέα Παπανδρέου δεν την έκανε ο Έβερτ από τη ΝΔ αλλά οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ.

Ο στόχος των μηχανισμών προπαγάνδας δεν είναι πλέον η συσπείρωση του αντιολυμπιακού κόσμου της χώρας. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν ρήγμα εντός του Ολυμπιακού. Στόχος τους να διαμορφώσουν "εσωκομματική" αντιπολίτευση εντός του Ολυμπιακού.

Αξιοποιώντας συγκυριακές καταστάσεις όπως η μέτρια αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στην παρούσα φάση και μετατρέποντας τη Νότιγχαμ από Βατερλώ τους σε όπλο τους, απευθύνονται πλέον στο θυμικό του κόσμου του Ολυμπιακού.

Όνειρο τους να διαμορφωθεί ισχυρό ρεύμα κατά του Μαρινάκη μέσα στον Ολυμπιακό.

Δεν τα κατάφεραν τα πρώτα χρόνια με τα δικαστήρια, δεν τα κατάφεραν τα επόμενα χρόνια με τη λάσπη και πλέον θέλουν να τα καταφέρουν με δούρειο ίππο μέσα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Το αφήγημα αλλάζει. Πριν από έναν χρόνο παρουσίαζαν τη Νότιγχαμ ως τον "Ολυμπιακό Β" που οδεύει προς την Γ κατηγορία της Αγγλίας για να φθείρουν την εικόνα του Μαρινάκη στον αντιολυμπιακό κόσμο της χώρας.

Φέτος θέλουν το ακριβώς αντίθετο και παρουσιάζουν τον Ολυμπιακό ως "Νότιγχαμ Β". Θέλουν να φθείρουν την εικόνα του Μαρινάκη στον κόσμο του Ολυμπιακού και το αφήγημα αλλάζει. Βαφτίζουν λοιπόν την Νότιγχαμ αγαπημένη ομάδα του Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό ως δήθεν θυγατρική της και φυσικά υπερπροβάλουν εσκεμμένα τις δαπάνες της Φόρεστ για μεταγραφική ενίσχυση λες και είναι προσωπικά κεφάλαια του Μαρινάκη, ενώ στην πραγματικότητα είναι έσοδα της ίδιας της ομάδας από την Αγγλική λίγκα.

Μέχρι πέρυσι ήθελαν να φθείρουν την εικόνα του Μαρινάκη στον αντιολυμπιακό κόσμο της χώρας και το αφήγημα ήταν ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα επειδή έχει τα λεφτά του Μαρινάκη και τα έσοδα από την Ευρώπη ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό.

Φέτος θέλουν να πλήξουν τον Μαρινάκη στον κόσμο του Ολυμπιακού και το αφήγημα άλλαξε, ο Ολυμπιακός δεν ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό γιατί ο Μαρινάκης δεν δίνει λεφτά και φέρνει μόνο ελεύθερους ή δανεικούς.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;

Το όνειρό τους φυσικά είναι να ρίξουν τον Μαρινάκη. Γιατί όμως; Αντιπαθούν τη φάτσα του; Όχι βέβαια. Γνωρίζουν ότι με τον Μαρινάκη ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός και τα όνειρα των αφεντικών τους κόβονται. Για αυτό και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα διχόνοιας μέσα στον ίδιο τον Ολυμπιακό. Εκτός αν πιστέψετε ότι ξαφνικά νοιάζονται για το καλό των ερυθρολεύκων

Αν ήταν αλήθεια και όντως ο Μαρινάκης είχε εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό για τη Νότιγχαμ, δεν θα τους πείραζε.

Ξαφνικά αγάπησαν τον Ολυμπιακό και κόπτονται για την αγωνιστική του εικόνα. Δεν τους ενόχλησε ο άτιτλος ΠΑΟΚ της περασμένης περιόδου που είχε 11 σερί αγώνες χωρίς νίκη. Δεν τους ενόχλησε που η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από αυτούς που θεωρούν παράρτημα. Δεν κριτίκαραν ότι η ένωση μετράει μόνο 8 νίκες σε 57 αγώνες με ξένους διαιτητές, ούτε ότι έμεινε με την παρθενιά κόντρα στον Ολυμπιακό στην εποχή Μαρτίνς. Τους πείραξε μόνο που ο Ολυμπιακός ήταν "ο χειρότερος πρωταθλητής" με 19 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο...

Αν όντως ο Μαρινάκης μίκραινε τον Ολυμπιακό, δεν θα του έκαναν κριτική. Θα έδιναν τα πάντα για να παραμείνει αφεντικό των ερυθρόλευκων.

Είναι εντολοδόχοι αφεντικών των άλλων ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι ο εχθρός τους. Τον μισούν θανάσιμα τόσο συναισθηματικά/οπαδικά, όσο και λόγω συμφέροντος. Δεν θέλουν το καλό του Ολυμπιακού.

Συνεπώς, αν όντως ο Μαρινάκης μίκραινε τον Ολυμπιακό, θα σιωπούσαν. Θα τον στήριζαν. Θα τον αγαπούσαν. Θα τους εξυπηρετούσε και συναισθηματικά και από άποψη συμφέροντος.

Αφού λοιπόν τον μισούν, τον ειρωνεύονται, του επιτίθενται, τότε ο Μαρινάκης κάτι καλό κάνει για τον Ολυμπιακό.

Αρχές Ιουλίου κατέθεσε 10 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Στη συνέχεια έδωσε μάχη να εκλεγεί πρόεδρος της λίγκας και δίνει μάχες κόντρα σε ένα διεφθαρμένο σύστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου και τους υπαλλήλους-εντολοδόχους συγκεκριμένων αφεντικών. Τα αντανακλαστικά του στο θέμα προπονητή ήταν άμεσα. Και οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει.

Το θέμα είναι αν η πλατιά μάζα των φίλων του Ολυμπιακού θα τσιμπήσει στο τελευταίο χαρτί της προπαγάνδας και θα δημιουργήσει πόλο "εσωκομματικής" αντιπολίτευσης και δούρειο ίππο ελεγχόμενο από τα πιο αντιολυμπιακά μέσα προπαγάνδας.

Πηγή: «athlitiki-diaploki.blogspot.com»

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης