Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρία ματς με Κορμπεράν και η προτίμηση στο 4-2-3-1

Τρία ματς με Κορμπεράν και η προτίμηση στο 4-2-3-1
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 - 16:07

Είναι γνωστό πως ο Κάρλος Κορμπεράν αρέσκεται στο να παίζει με τριάδα στα στόπερ. Είναι ένα σύστημα, το οποίο το έχει δουλέψει πολύ και ξέρει ότι μπορεί να πάρει πράγματα από αυτό. Έχοντας, ωστόσο, το κατάλληλο ρόστερ. Έχοντας, δηλαδή, τους κατάλληλους παίκτες, για να παίξει 3-4-3. Ή 3-5-2. Αν όμως θεωρεί ότι δεν το έχει, δεν πάει σε αυτή την επιλογή. Και το απέδειξε περίτρανα κατά την παρουσία του εδώ, στον Ολυμπιακό. Μικρό το δείγμα γραφής, ΟΚ, αλλά ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται… τι και πως.

Ο Ισπανός τεχνικός δικαιολογεί αυτό που είχε πει εξ αρχής. Ότι θα προσαρμόζει την ομάδα του, στους παίκτες που έχει και όχι το ανάποδο. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο Ισπανός δείχνει μέχρι στιγμής μια προτίμηση στο 4-2-3-1, ως το βασικό σύστημα επιλογής του, για τον Ολυμπιακό.

Με δύο κεντρικά χαφ, συνήθως τον Κούντε και τον Εμβιλά, αλλά και παίκτη κινητικό και δημιουργικό πίσω από τον φορ. Ή τον Ζινκερνάγκελ, ως «ψευτοδεκάρι», είτε τον Αγκιμπού, είτε χθες τον Χουάνγκ. Ο Κορμπεράν δείχνει σαφή προτίμηση σε αυτό το σύστημα, μέχρι στιγμής. Και όχι τυχαία, αφού το ρόστερ του Ολυμπιακού… προς τα εκεί είναι δομημένο. Προς αυτή την κατεύθυνση. Προς 4-2-3-1 ή 4-3-3.

Ο Κορμπεράν κάνει κινήσεις που προδίδουν την προσπάθειά του να φέρει την ομάδα πιο κοντά στο να μπορεί να παίξει με 3 πίσω και πολύ πιο επιθετικά μπακ. Η επιστροφή του Βρσάλικο, ένας νέος αριστερό μπακ ενδεχομένως, αλλά και ένας στόπερ ακόμη, μπορούν να πάνε τον Ολυμπιακό προς αυτή την κατεύθυνση. Σαφές και αυτό, αφού ο Κορμπεράν προτιμά να έχει επιθετικούς που θα συγκλίνουν και θα πατάνε πολύ περιοχή. Και ει δυνατόν, θα σκοράρουν.

Έχει το πλάνο του, ο Ισπανός. Μένει να φανεί πως θα καταφέρει να το υλοποιήσει στο απόλυτο. Πάντως, μέχρι στιγμής δείχνει να προσαρμόζεται άριστα, στο ρόστερ που έχει στα χέρια του και να προσπαθεί να πάρει το καλύτερο, από αυτό.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης