Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έρχεται αγγλικό μοντέλο στη διαιτησία...

Έρχεται αγγλικό μοντέλο στη διαιτησία...
Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάθε μέρα που περνά ισοδυναμεί και με ένα βήμα της Super League για την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας. Η διοργανώτρια με τις κινήσεις της δείχνει ότι δεν έχει εγκαταλείψει το εγχείρημα που θα αλλάξει σελίδα στη διαιτησία και κατ' επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο πως θα ισοδυναμεί με βήμα ανεξαρτησίας και παράλληλα με απόσχιση από την ΕΠΟ που δεν πρέπει να έχει λόγο σε θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι τώρα η Super League έκανε τρία σημαντικά βήματα για την επαγγελματική διαιτησία:

1) Η πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ που θα είναι «υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Super League 1, ο οποίος θα εφαρμόσει και θα υλοποιήσει το εγχείρημα της Επαγγελματικής Διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου»,

2) Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία από την πλευρά της διοργανώτριας συμμετείχαν η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, από την άλλη ο Μαρκ Ρίλεϊ, ο οποίος επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), της Αγγλίας. Θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League,

3) Στις 24 και 25 Αυγούστου, η Super League, μέσω πρόσκλησης που του απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε στην Αθήνα τον τέως πρόεδρο της Premier League Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, μαζί με επιτελείο συνεργατών του με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ενημέρωση των ΠΑΕ για τις βέλτιστες πρακτικές, με έμφαση στη στήριξη της ανεξαρτησίας σε όλα τα επίπεδα των πρωταθλημάτων. Επίσης, αναλύθηκε η δομή και η ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Super League όχι μόνο δεν εγκατέλειψε την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά και ότι τα πράγματα μπαίνουν στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοργανώτρια θα ζητήσει από τον Αυγενάκη την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας είτε μέσω υπουργικής απόφασης είτε μέσω τροπολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, που ξεκινά πριν τελειώσει το 2022, θα διεξαχθεί με επαγγελματική διαιτησία και με υπεύθυνο τον Κλάτενμπεργκ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Λάμψη Μπιέλ! (video)

Λάμψη Μπιέλ! (video)

Η μέρα του παικταρά είναι σήμερα. Περνάει εξετάσεις και υπογράφει στον Ολυμπιακό...