Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σημαντική η κίνηση με τον Ανιγκό, παράλληλα με την αλλαγή προπονητή

Σημαντική η κίνηση με τον Ανιγκό, παράλληλα με την αλλαγή προπονητή
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:14
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο «άνεμος αλλαγής», τον οποίο ο Ολυμπιακός αποζητά, δεν έρχεται μόνο σε επίπεδο προπονητή. Έρχεται γενικότερα, στην ομάδα. Άλλωστε, αυτός έχει αρχίσει να «φυσά» εδώ και λίγο καιρό, με τις προσθήκες νέων, εξαιρετικών ποδοσφαιριστών, σε ένα ρόστερ που φωνάζει «αξία και ποιότητα». Ο Ολυμπιακός ξέρει καλά τι χρειάζεται η ομάδα του. Και ξέρει καλά επίσης, πως να κατανείμει τους ρόλους εντός αυτής. Είναι δεδομένο ότι ο Μίτσελ θα έχει ρόλο, αλλά δεν θα κάνει τα… πάντα. Η επιλογή του Ζοζέ Ανιγκό, ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου, δείχνει πολλά.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στον Ολυμπιακό και αυτό το αποδεικνύουν οι διαρκείς επιτυχίες της ομάδας, σε όλα τα επίπεδα. Η κίνηση με τον Ανιγκό είναι σημαντική και φυσικά δείχνει ότι ο Ολυμπιακός κατανοεί πως πρέπει να γίνει κατανομή ρόλων, εντός της ομάδας. Να έχει ο καθένας τον τομέα του. Και με αυτό τον τρόπο, η ομάδα δίνει τη δυνατότητα στον καθένα (Μίτσελ, Ανιγκό…) να κάνει αυτό για το οποίο ανέλαβε το πόστο του, δίχως να αποσπάται η προσοχή του, από τη δουλειά του.

Άλλο πράγμα η προπονητική, άλλο το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ (επί του πρακτέου λέμε, με τα πάρε-δώσε), άλλο το σκάουτινγκ. Όλα θα πρέπει να δουλεύουν «αλυσίδα», το ένα ως συνέχεια του άλλου, αλλά όχι να τα κάνει όλα ένας.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης