Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δικαιολογία δεν είναι, αλλά μεγάλη αλήθεια!

Δικαιολογία δεν είναι, αλλά μεγάλη αλήθεια!
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 12:59
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Απώλεια δέκα βαθμών μετράει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, ο οποίος κουβαλούσε, από την αρχή των επισήμων υποχρεώσεων… βαρύ φορτίο. Απέναντι σε αντιπάλους, οι οποίοι σε κάθε αγωνιστική είχαν τη δυνατότητα, την άνεση αν προτιμάτε, να προετοιμάζουν κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος, για μία εβδομάδα, στον Ολυμπιακό έπρεπε πάντα να φροντίζουν εαυτόν, αλλά ΚΑΙ το ελληνικό ποδόσφαιρο, παίζοντας ΚΑΙ στη Ευρώπη μεσοβδόμαδα. Και όλα αυτά, ενώ η ομάδα του Πειραιά βρισκόταν κατά γενική ομολογία σε μια αγωνιστική κάμψη και έκανε προσπάθεια ανασύνταξης.

Δικαιολογία δεν είναι, αλλά μεγάλη αλήθεια είναι! Και δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. Με αλλαγμένο ρόστερ, με αλλαγή προπονητή και με μια ομάδα, η οποία αναζητά να βρει εκ νέου την ταυτότητά της, στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός έπρεπε να σηκώνει το βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και όλα αυτά ως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου, εκτός συνόρων! Και με τους απέναντι να… κουνάνε και το δάχτυλο, όταν δεν κατάφερνε, ή και τώρα που δεν συνεχίζει στην Ευρώπη…

Ο Θρύλος δεν ψάχνει δικαιολογίες, αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως ως ο μόνος που έπαιζε Ευρώπη, τους μήνες Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, πλήρωσε βαρύ τίμημα στο πρωτάθλημα. Και αν είχαν και άλλοι αντίπαλοί του τον ίδιο φόρτο, παραμένοντας ακόμη πιο άμαθοι σε αυτό από τον Θρύλο, ίσως η βαθμολογία τώρα να είχε άλλη εικόνα. Μπορεί με τα «αν» να μην έχεις κέρδος, αλλά δεν μπορούμε και να παραβλέπουμε την πραγματικότητα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης