Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ βάζει παγίδες στη Super League για την επαγγελματική διαιτησία

Η ΕΠΟ βάζει παγίδες  στη Super League για την επαγγελματική διαιτησία
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022 - 13:10

Ο Μπαλτάκος παίζει με τη φωτιά και κάνει πάλι τα δικά του, με αποτέλεσμα να προκαλεί ξανά. Δεν λείπουν οι... παγίδες για την επαγγελματική για να μην πούμε ότι προσπαθούν να την τορπιλίσουν, διότι δεν έχουν πιθανότητα, παρά μόνο από το να προκαλούν.

Τελευταίο παράδειγμα η συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα (7/11) στα γραφεία της ΕΠΟ, μεταξύ της ομοσπονδίας, της ΚΕΔ και των διεθνών διαιτητών. Αφενός δεν ανακοινώθηκε επίσημα αφετέρου δεν υπήρξε διαρροή ότι θα παραστεί η Super League, με δεδομένο ότι η ΓΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να λάβει χώρα συνάντηση όλων των φορέων (ΕΠΟ, Super League, ΚΕΔ, διεθνών διαιτητών). Εξίσου σημαντικό ότι δεν κλήθηκε ο Κλάτενμπεργκ, αν και αυτός τρέχει όλο το σχέδιο υλοποίησης της επαγγελματικής διαιτησίας, με απόφαση της Super League.

Ακόμη και σε αυτό η ΕΠΟ βάζει κι άλλα... παγίδα. Θέλει να εντάξει στην εταιρία της επαγγελματικής διαιτησίας και την Ενωση εν ενεργεία διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών! Τη σύστασή της προωθεί η ΕΠΟ, όμως η Ενωση θα στελεχώνεται από ρέφερι όλων των κατηγοριών και οι περισσότεροι (συμπεριλαμβανομένων των βοηθών και των παρατηρητών) δεν θα έχουν σχέση. Με άλλα λόγια θέλει να κρατήσει τη διαιτησία εγκλωβισμένη στο τωρινό σύστημα και σε ξεπερασμένες νοοτροπίες και όχι να δρομολογηθεί η ανεξαρτησία της.

Ο Κλάτενμπεργκ δεν κλήθηκε αν και έχει έτοιμο το πλάνο. Κατά τα άλλα θα ακούσουν τον Σιδηρόπουλο που σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχει διαψεύσει δεν συμφωνεί με την επαγγελματική διαιτησία, ενώ τον πιάνει το όριο ηλικίας, σε περίπτωση που τα συμβόλαια είναι τριετή. Χώρια που έχει ασυμβίβαστο επειδή είναι αστυνομικός.

Ο Μπαλτάκος γιατί επαναλαμβάνει ότι η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ; Για να το πιστέψει και ο ίδιος ή για να το ακούσουν οι FIFA, UEFA που δείχνουν να συμφωνούν με το σχέδιο της Super League; Πάντως,

Κατά τα άλλα ο Μπαλτάκος διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί με τη Super League για την επαγγελματική διαιτησία. Την Παρασκευή (4/11), επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Τρίπολη δήλωσε: «Τα πράγματα στο κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας είναι απλά. Το καταστατικό της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA αλλά και η ολιστική μελέτη λένε πως η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ όπως παγκοσμίως η διαιτησίες ανήκουν στις Ομοσπονδίες. Η Λίγκα θέλει να γίνει επαγγελματική διαιτησία και εμείς επίσης θέλουμε. Σημασία έχει ότι η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν αποφασίσει η ΕΠΟ. Άρα λοιπόν, επαγγελματική διαιτησία ναι αλλά μόνο με απόφαση της ΕΠΟ σε συνεργασία και με την Λίγκα ακούγοντας τις απόψεις τους».

Που είναι η συνεργασία της ΕΠΟ με τη Super League; Δηλαδή, έχουν για κορόιδα τους ανθρώπους της διοργανώτριας, να πληρώσουν για την επαγγελματική διαιτησία αλλά να την κάνει ο Μπένετ;

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης