Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμένη ευκαιρία...

Χαμένη ευκαιρία...
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 21:43

Μεγάλη ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι με την ΑΕΚ και να μειώσει τη διαφορά έχασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε στο 0-0 στο Καραϊσκάκη. Είχε ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, να πάρει το ματς, όπως το... άχαστο στο 74’ με Παπασταθόπουλο και Γκάρι. Είχε ακυρωθέν γκολ στο 58’ με τον Χάμες Ροντρίγκες. Έκλεισαν τα μάτια σε αποβολή του Άμραμπατ στο 60’.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με την ίδια ενδεκάδα με εκείνη που είχε παίξει και μία εβδομάδα πριν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, με τον Μίτσελ να βάζει τον Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού. Η εικόνα του, όμως, στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν καλή και αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην ΑΕΚ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου ήρθε στο 21’ με την απίθανη ντρίμπλα και κάθετη του Χουάνγκ, αλλά ο Μπακαμπού πλάσαρε και νικήθηκε από τον Αθανασιάδη. Υποδείχθηκε οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό, αλλά η επανάληψη της φάσης έδειξε πως δεν υπήρχε οφσάιντ, άρα μπορεί να λογίζεται και ως κανονική ευκαιρία. Νωρίτερα, στο 16’, ο Άβιλα έκανε μεγάλο λάθος, αλλά ευτυχώς ο Παπασταθόπουλος έδιωξε με σωτήριο τάκλιν την μπάλα από το πλασέ του Γκαρσία. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε απειλήσει και στο 17’, αλλά στην αντεπίθεση που έβγαλε, ο Μασούρας έκανε τη χειρότερη επιλογή με την μπαλιά προς τον Μπακαμπού και κάπως έτσι πέρασε η ευκαιρία. Στο 26’ ο Χάμες βρήκε λίγο χώρο και έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά την τελευταία στιγμή ο Γιόνσον έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στον Αθανασιάδη χωρίς πολλή δύναμη. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποιο γκολ (0-0), με την ΑΕΚ να δημιουργεί φάσεις με Άμραμπατ (33’, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης) και Γκαρσία (37’, πλασέ από κοντά άουτ), ενώ στο 28’, από το λάθος γύρισμα του Εμβιλά, ο Πασχαλάκης βγήκε και πρόλαβε τον Γκαρσία εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο, είχε δύο καλές στιγμές και ένα ακυρωθέν γκολ! Στο 49’, από την επιμονή του Μασούρα, ο Έλληνας εξτρέμ έπιασε το σουτ την ώρα που έπεφτε και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 50’ ο Μπακαμπού έδωσε στον Εμβιλά και εκείνος έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο από την εστία του Αθανασιάδη. Στο 58’, ο Ολυμπιακός σκόραρε με το πλασέ του Χάμες από το γύρισμα του Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Μασούρα στην μπαλιά από τον Εμβιλά. Στο 68’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πλασέ, από πλάγια θέση, του Γκαρσία, ενώ στο 74’ ο Ολυμπιακός έχασε το... άχαστο, τεράστια διπλή ευκαιρία! Μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπακαμπού, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά από πολύ κοντά σημάδεψε τον Αθανασιάδη και στη συνέχεια ο Γκάρι Ροντρίγκες πλάσαρε πάνω στον Βίντα! Ανεπανάληπτη ευκαιρία! Στο 83’ ο Βρουσάι έπιασε το σουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 86’ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα από την κοντινή κεφαλιά του Μουκουντί, ενώ στο 88’ ο Φαν Βέερτ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από το κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και αστόχησε. Το παιχνίδι έληξε χωρίς νικητή (0-0), με τον Παπασταθόπουλο να αποχωρεί τραυματίας και τον Ολυμπιακό να παίζει με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα (88’ Αγκιμπού Καμαρά), Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ (82’ Βρουσάι), Μασούρας (60’ Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες (88’ Φορτούνης), Μπακαμπού (82’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Πινέδα (82’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (75’ Φαν Βέερτ), Αραούχο, Γκαρσία.

Διαβάστε επίσης