Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έκρυψαν» τους διαλόγους για το πέναλτι-αίσχος

«Έκρυψαν» τους διαλόγους για το πέναλτι-αίσχος
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 - 00:31

Αδικαιολόγητη η απόφαση της ΚΕΔ να μην προβάλει τους διαλόγους των διαιτητών στο σεμινάριο των ρέφερι της Σούπερ Λίγκας (3-4/12, στον Βόλο). Πολύ πιθανό ο Δανός Κέλετ να κλήθηκε στο VAR για ανασκόπηση της φάσης επειδή πήρε απόφαση-«χειρουργείο». Οι διάλογοι για άλλες φάσεις ακούγονταν κανονικά.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Την 11η αγωνιστική στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 είχαμε μια απόφαση, από τον Δανό διαιτητή Γιάκομπ Κέλετ, όπου ντράπηκε και η ντροπή. Στο 97ο λεπτό έγινε ένα «χειρουργείο», όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι τα εξόφθαλμα λάθη, και αναφερόμαστε στο πέναλτι-αίσχος, με το οποίο έγινε το 1-1. Ο Αβιλα άπλωσε το χέρι του και απλά ακούμπησε στο στήθος τον Ιωαννίδη που έκανε λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για φυσιολογική ενέργεια του παίκτη του Ολυμπιακού και για θέατρο του αντιπάλου του. Τέτοιες φάσεις γίνονται πολλές και είναι φυσιολογικές. Δεν βρήκε τον αντίπαλό του στο κεφάλι ή στο λαιμό.

Η συγκεκριμένη φάση προβλήθηκε στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Σούπερ Λίγκας που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο (3-4/12) στον Βόλο. Όμως, επρόκειτο για βουβή προβολή. Σε αντίθεση με τις άλλες φάσεις, δεν ακούγονταν η συνομιλία του Γιάκομπ Κέλετ με τον συμπατριώτη του και συνονόματό του διαιτητή, τον Γιάκομπ Σούνμπεργκ ο οποίος ήταν στο VAR.

Η βουβή προβολή μπορεί να ερμηνευθεί και ως ομολογία ενοχής. Μήπως ο Σούνμπεργκ φώναξε τον Κέλετ για να πάρει πίσω την παράβαση; Ποιός ήταν ο λόγος βάλουν... mute στα όσα έλεγαν μεταξύ τους ενώ δεν έκαναν το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις που έδειξε ο Πορτογάλος Ζοάο Καπέλα, το μέλος της ΚΕΔ που είναι υπεύθυνος για το VAR; Παράλληλα, δεν ζήτησαν από τους ρέφερι να πάρουν θέση για το ότι δεν υπήρξε πέναλτι. Προβλήθηκε για να τους πουν ότι δεν χρειάζεται οι ίδιοι να πάνε στην οθόνη για να δουν αν υπάρχει παράβαση μέσα ή έξω από την περιοχή και ότι πρέπει να εμπιστεύονται τον διαιτητή VAR και τον AVAR. Όμως, αυτό το ήξερε και ο απίθανος Κέλετ, καθώς είναι διαιτητής πρώτης κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ, συνεπώς ενισχύεται και το σενάριο ότι κλήθηκε για να πάρει πίσω το πέναλτι-φάντασμα.

Αναμφίβολα, πρόκειται για τη φάση που «σημάδεψε» το πρώτο γύρο του Σούπερ Λίγκας, αλλοιώνοντας και το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού 1-1. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον τι έλεγαν μεταξύ τους οι διεθνείς διαιτητές από τη Δανία. Εμεινε στον ...αέρα αν ο Δανός ρέφερι κλήθηκε στην οθόνη για να κάνει ανασκόπηση της φάσης επειδή πήρε απόφαση-«χειρουργείο».

Στα μαθήματα ανασκόπησης του VAR ο Καπέλα επανέλαβε ξανά ότι οι ρέφερι πρέπει να τηρούν το πρωτόκολλο του VAR και να μην παρεμβαίνουν για κίτρινες κάρτες, ή υποδείξεις φάουλ. Όπως είπε αν γίνεται αυτό υποκαθιστούν τον διαιτητή.

Διαβάστε επίσης

Δοκιμασία Πρέμιερ Λιγκ στον Ναό!

Δοκιμασία Πρέμιερ Λιγκ στον Ναό!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο κάστρο του, για ένα σπουδαίο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και για φιλανθρωπικό σκοπό! Σέντρα στις 19:00 και η θέση μας είναι στο Καραϊσκάκη.

Επιστρέφουμε στο σπίτι μας!

Επιστρέφουμε στο σπίτι μας!

Όλοι οι δρόμοι, το απόγευμα του Σαββάτου (19:00), οδηγούν στο Καραϊσκάκη για να δούμε τον αγαπημένο μας Ολυμπιακό...