Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηχηρό... χαστούκι το βίντεο της UEFA για Μπαλτάκο, Μπένετ: Πέναλτι-μαρς κατά της ΑΕΚ! (video)

Ηχηρό... χαστούκι το βίντεο της UEFA για Μπαλτάκο, Μπένετ: Πέναλτι-μαρς κατά της ΑΕΚ! (video)
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 15:32

Το βίντεο της UEFA, από το εκπαιδευτικό υλικό που στέλνεται στους διαιτητές, αποτελεί ηχηρό... χαστούκι για τους Μπαλτάκο και Μπένετ. Η φάση F 14 από το DVD 2021:2 επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι στο ματς ΑΕΚ-Αρης έγινε πέναλτι-μαρς κατά της ΑΕΚ το οποίο, κακώς, δεν υπέδειξε ο Πορτογάλος διαιτητής Γκοντίνιο.

Ακόμη χειρότερο ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος με τη... στήριξη του προέδρου της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ αλλά και του εκπαιδευτή διαιτησίας Σταύρου Μάνταλου ανέλαβαν, μέσω γραπτής δήλωσης του προέδρου της ΕΠΟ στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας, να κάνουν το μαύρο-άσπρο. Πλέον, μετά το προαναφερόμενο βίντεο οφείλουν να παραιτηθούν ή σε άλλη περίπτωση ας τους ξηλώσει η UEFA. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ξεφτιλίστηκαν...

Γελούσαν και τα τσιμέντα με την χθεσινή γραπτή δήλωση του Μπαλτάκου, γελούσαν τα τσιμέντα και με τους Μπένετ, Μάνταλο, πλέον ξευτιλίζονται και επίσημα. Η φάση F 14 από το εκπαιδευτικό υλικό (DVD 2021:2), όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, είναι παρόμοια με το πέναλτι που δεν έχει δώσει ο Γκοντίνιο σε βάρος της ΑΕΚ, στην έξοδο του Αθανασιάδη στο 53' που χτύπησε με το γόνατο του τον Φαμπιάνο του Άρη στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Θυμίζουμε ότι η φάση αυτή αποτέλεσε «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα καθώς έγινε με το σκορ στο 1-0.

Επειδή αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο στέλνεται στις ομοσπονδίες με σκοπό να προβάλλεται στους διαιτητές για να επιτυγχάνεται ενιαία εφαρμογή των κανονισμών, από όλους τους ρέφερι, υπάρχει και επεξήγηση της φάσης. Εκεί αναφέρεται ότι πρέπει να δοθεί ως τεχνική ποινή «Πέναλτι» και ως πειθαρχική ποινή «Κίτρινη κάρτα». Επαναλαμβάνουμε η φάση είναι-καρμπόν με αυτή στο ματς ΑΕΚ-Αρης 3-0.

Από όλα αυτά επιβεβαιώνεται ότι ο Μπαλτάκος, ο Μπένετ και ο Μάνταλος έκαναν... κουρέλι τον κανονισμό για το καλό της ΑΕΚ. Η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ είναι «καφενειακού επιπέδου» και δεν έχει σχέση με τους κανονισμούς. Η ανακοίνωση της πλάκας υποδηλώνει ότι υπάρχει ανωμαλία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αυτοί (ΕΠΟ και ΚΕΔ) που πρέπει να είναι εγγυητές της ισονομίας και της ανεξαρτησίας στο ποδόσφαιρο ταυτίζονται με μια συγκεκριμένη ομάδα.

Δείτε το βίντεο που ξεφτιλίζει τους Μπαλτάκο, Μπένετ, Μάνταλο, όπου καταδεικνύεται και το μεγάλο λάθος του Πορτογάλου Γκοντίνιο καθώς επιβεβαιώνεται ότι έπρεπε να δώσει πέναλτι κατά της ΑΕΚ:

Διαβάστε επίσης