Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο σκαμνί η ΑΕΚ λόγω Γιαννάκη, το κατηγορητήριο για τον Ατρόμητο

Στο σκαμνί η ΑΕΚ λόγω Γιαννάκη, το κατηγορητήριο για τον Ατρόμητο
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 - 15:59

Την Πέμπτη τα σπουδαία για την... υπόθεση της μεζούρας. Ο Ατρόμητος κλήθηκε σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League και απειλείται με απώλεια του αγώνα και αφαίρεση βαθμών για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Παράλληλα, θα λογοδοτήσει και η ΑΕΚ, με βάση το άρθρο 15 4α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, επειδή η ΠΑΕ δεν είχε πάρει εισιτήρια το κατηγορητήριο πρέπει να αφορά στην είσοδο του Γιαννάκη Παπαδόπουλου ο οποίος δεν ήταν διαπιστευμένος και... καταλογίζεται ως οπαδός. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ κάθεται στο σκαμνί λόγω του Γ. Παπαδόπουλου. Μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν διαπίστωσε σχέση μεταξύ τους, ωστόσο δεν κινείται φύλλο για αναψηλάφιση της υπόθεσης σχετικά με τις εκλογές σε διάφορες ΕΠΣ.

Αναλυτικά, τα κατηγορητήρια για ΑΕΚ και Ατρόμητο:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη, 9-2-2023 και ώρα 13:30 τις παρακάτω ΠΑΕ:

A/ ΠΑΕ ΑΕΚ: "Βάσει των αναφερομένων στο από 5/2/2023 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 5/2/2023 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα" στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. β΄, 15 παρ. 4 περ. α' του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β/ ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών: "Βάσει των αναφερομένων στο από 5/2/2023 Φύλλο Αγώνα, που συντάχθηκε κατόπιν υποβολής ενστάσεως περί αντικανονικότητας του γηπέδου λόγω λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 5/2/2023 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα" στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, του Π.Κ. της ΕΠΟ, άρθρων 9. 21, 23 και 24 του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ και κανόνας 1 περ. 10 των κανόνων παιχνιδιού 2022 - 2023.

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαίωση ανικανότητας ο Νταμπάνοβιτς

Επιβεβαίωση ανικανότητας ο Νταμπάνοβιτς

Ο Μπένετ δεν κατάφερε να βρει ελίτ διαιτητή για τον ημιτελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού και φέρνει τον διεθνή Μαυροβούνιο της πρώτης κατηγορίας της UEFA, με Πολωνό δεύτερης κατηγορίας στο VAR. Σε αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ 2-0... σώθηκε, λόγω VAR.