Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατώτερος των περιστάσεων, άμεσα ανασύνταξη

Κατώτερος των περιστάσεων, άμεσα ανασύνταξη
Κυριακή, 9 Απριλίου 2023 - 22:56

Κακή, κάκιστη βραδιά. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και δεν κατάφερε κάτι αξιόλογο, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είδε τον αντίπαλό του, δίχως να πιάνει καμιά τρομερή απόδοση, να βάζει δύο γκολ και μοιραία ηττήθηκε 2-0. Το 1-0 από λάθος ατομικό του Σωκράτη. Το 2-0 από αυτογκόλ του Ελ Αραμπί. Οι επιλογές του Ανιγκό δεν τον δικαίωσαν και οι αλλαγές δεν βοήθησαν. Ο Ολυμπιακός, αν και βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ από το ημίχρονο και είχε μπροστά του 45+ λεπτά για να αντιδράσει, δεν το έκανε ούτε στο δεύτερο μέρος. Μοιραία υποχρεώθηκε σε ήττα και έμεινε 6 πόντους πίσω από την ΑΕΚ και 6 πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει ξανά, μετά τη νίκη του επί του Βόλου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Παναθηναϊκός αδίκως ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11. Χαρίστηκε αποβολή στον Κουρμπέλη, στο φινάλε του πρώτου μέρους. Σε φάουλ καθαρό πάνω στον Εμβιλά, για κόκκινη.

Έτσι έπαιξε

Ο Ανιγκό παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Όλεγκ, Μπα, Σωκράτης και Ροντινέι στην άμυνα. Χουάνγκ, Ίνμπομ στα χαφ, Χάμες στο «10», Φορτούνης-Μασούρας στα άκρα και Ελ Αραμπί στο «9».

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς σε χαμηλό τέμπο. Δεν έδειξε διάθεση να πιέσει πολύ ψηλά και άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Παναθηναϊκό. Αν και δεν απειλούταν ιδιαιτέρως, ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε ενέργεια και ένταση και αυτό εντέλει ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε και βρήκε δύο γκολ, στο 28’ και στο 36’. Ολιγωρία στο πρώτο, κακή αμυντική αντίδραση στο δεύτερο και ο Θρύλος βρέθηκε ξαφνικά, μέσα σε λίγα λεπτά, να κυνηγάει και να ψάχνει αντίδραση… Η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 40’ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν πατούσε καλά στο γήπεδο… Ο Ανιγκό σήκωσε άμεσα τον Βαλμπουενά, μετά το 2-0.

Το δεύτερο μέρος

Ο Ανιγκό με το «καλημέρα» στο 2ο μέρος έριξε στο ματς Μπακαμπού και Μπιέλ, αντί Ελ Αραμπί και Χάμες. Κακό ματς από τον Μαροκινό, δεν έκανε πολλά και ο Χάμες, αν και ήταν σαφώς πιο κινητικός και με διάθεση. Ο Ολυμπιακός έδειξε… παλμό με την έναρξη του 2ου μέρους, αλλά χρειαζόταν αρκετή δουλειά, για να μπει ξανά στο ματς.

Ο Ολυμπιακός δοκίμασε να γίνει πιο απειλητικός, στο δεύτερο μέρος και είχε μερικές απειλητικές προσπάθειες με Χουάνγκ, Μπιέλ, Μπακαμπού. Όχι κάτι τρομερό, όμως. Ήταν σαφές ότι δεν του πήγαινε καθόλου το ματς, του Ολυμπιακού. Ούτε οι αλλαγές βοήθησαν ιδιαιτέρως. Και ο Βαλμπουενά που μπήκε αργότερα, αλλά και ο Βρουσάι, ακόμη πιο μετά στο ματς, δεν πρόσφεραν ιδιαιτέρως. Κακή βραδιά, συνολικά και καλύτερα να ξεχαστεί γρήγορα και η ομάδα να πάει παρακάτω, να επιστρέψει με νίκη, μετά τη διακοπή.

Το ματς καρέ-καρέ:

6' Σουτ του Μπερνάρ, από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ για τον Παναθηναϊκό.

9' Σουτ του Σπόραρ, μετά από λάθος απομάκρυνση του Μπα, μπλόκαρε ο σωστά τοποθετημένος Πασχαλάκης!

16' Σέντρα του Τσέριν, κεφαλιά του Παλάσιος στο πρώτο δοκάρι, φαίνεται να έχει αποκρούσει ο Πασχαλάκης!

18' Απειλεί ο Θρύλος με το σουτ του Χάμες! Μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

28' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Από λάθος του Παπασταθόπουλου, ο οποίος επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Πασχαλάκη, ο Σπόραρ κυνήγησε τη φάση και πήρε την μπάλα, για να σκοράρει.

34' Σουτ του Σάντσες, ο Πασχαλάκης φωνάζει ξανά "παρών" και απομακρύνει.

35' Συρτό σουτ του Σπόραρ, πέφτει ο Πασχαλάκης και διώχνει σε κόρνερ!

36' Γκολ για τον Παναθηναϊκό με τον Κουρμπέλη. Κεφαλιά του μέσου του Παναθηναϊκού, ίσα που την ακούμπησε, αν την έχει βρει κιόλας... Η μπάλα βρίσκει και στον Ελ Αραμπί και από τον Μαροκινό σέντερ φορ πηγαίνει στα δίχτυα...

40' Γύρισμα του Παλάσιος στον Μπερνάρ, σε κενή εστία, δεν σκοράρει, χάνοντας τη φάση.

40' Διπλή ευκαιρία για τον Θρύλο! Σουτ του Χουάνγκ αρχικά, ο Σένκεφελντ έκοψε, νέο γέμισμα στην περιοχή, κεφαλιά του Μασούρα, ο Μπρινιόλι μπλοκάρει!

43' Κακό σουτ του Χάμες, η μπάλα ψηλά άουτ.

60' Κεφαλιά του Σάντσες, η μπάλα λίγο έξω.

71' Κεφαλιά του Σένκεφελντ, από το κόρνερ, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

78' Κεφαλιά του Φορτούνη, μπλοκάρει ο Μπρινιόλι.

90'+ 2' Κεφαλιά του Μπα, η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελεντ, Σάρλια (15’ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ – Ρουμπέν, Κουρμπέλης (69’ Μαντσίνι), Τσέριν (84’ Τσόκαϊ) – Παλάσιος, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (84’ Κλεϊνχέισλερ).

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Χουάνγκ – Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Χάμες (46’ Μπιέλ), Φορτούνης (81’ Βρουσάι) - Ελ Αραμπί (46’ Μπακαμπού).

Διαβάστε επίσης