Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν... γυάλιζε το μάτι, δεν «βγήκε» τίποτα

Δεν... γυάλιζε το μάτι, δεν «βγήκε» τίποτα
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 11:34

Το πάθος ήταν το βασικό «συστατικό» που έλειψε από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Η ήττα ήρθε, κυρίως, επειδή οι «ερυθρόλευκοι» δεν «πάλεψαν». Δεν... γυάλιζε το μάτι τους, δεν... έτρωγαν σίδερα. Και σε τέτοια ματς, αυτό κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Κερδίζει όποιος το θέλει περισσότερο! Το άσχημο για τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι έχασε. Είναι ότι δεν έδωσε «μάχη» για να φύγει με το «διπλό» στη Λεωφόρο. Ένα «διπλό», που θα έβαζε «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η λάθος αγωνιστική νοοτροπία των Πειραιωτών. Από πλευράς «ερυθρόλευκων» τα λάθη ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Από το αρχικό σχήμα έως τον τρόπο που μπήκαν τα δύο γκολ.

Στο άκουσμα της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί απουσίαζε ο Μπακαμπού. Ο πρώτος σκόρερ του Θρύλου, ο πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League δεν ξεκίνησε. Βασικός ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. «Ο λόγος που έμεινε έξω ο Μπακαμπού ήταν διότι δήλωσε τεράστια κόπωση μετά τον ΠΑΟΚ. Όταν ο ίδιος ο παίκτης νιώθει κούραση και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, μένει έξω», δήλωσε ο Ζοσέ Ανιγκό.

Πίσω από τον «βαρύ» Ελ Αραμπί, αγωνίστηκε ο ανέτοιμος και εξίσου «βαρύς», όπως αποδείχθηκε, Χάμες Ροντρίγκες. Και ξεκαθαρίζουμε: Η ποιότητα των δύο αυτών ποδοσφαιριστών είναι τεράστια. Δεν αμφισβητείται αυτό από κανέναν. Η συνύπαρξη τους, ωστόσο, σε ένα τέτοιο ματς φάνηκε λανθασμένη. Όπως και η παρουσία του Φορτούνη στα άκρα, στα «φτερά». Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε ο πιο ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής και γενικότερα, ο Ολυμπιακός έδειξε «μπλοκαρισμένος» στον αγωνιστικό χώρο.

Η ιστορία, ωστόσο, δεν τελείωσε. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη έξι «στροφές», ο Ολυμπιακός είναι μαθηματικά «μέσα» στη διεκδίκηση του τίτλου, όμως η εικόνα του πρέπει να αλλάξει, αν θέλει να ελπίζει. Την επόμενη αγωνιστική, θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός θα παίζει στην Τούμπα. Και τότε θα κριθούν πολλά...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης