Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Θρύλος αφιέρωνε τη φιέστα του στον τεράστιο Δημήτρη Μητροπάνο (vids)

Όταν ο Θρύλος αφιέρωνε τη φιέστα του στον τεράστιο Δημήτρη Μητροπάνο (vids)
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023 - 19:22

Σαν σήμερα 17 Απριλίου του 2012, ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Ένας άνθρωπος ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό και δεν την έκρυψε ποτέ του. Όπου βρισκόταν μίλαγε για την ομάδα του Πειραιά, ενώ κανείς δεν ξεχνά τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Έχει Γούστο» στην ΕΡΤ, στην οποία είχε δηλώσει «Δύο ομάδες υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός και τα… δεύτερά του».

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του τεράστιου Δημήτρη Μητροπάνου, ο Ολυμπιακός τίμησε τη μνήμη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, αφιερώνοντάς του τη φιέστα του.

Στη φιέστα του «Γ. Καραϊσκάκης» για την απονομή του 39ου πρωταθλήματος, οι Πειραιώτες αφιέρωσαν ένα μέρος της γιορτής στον Δημήτρη Μητροπάνο. Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στήθηκε μία χορογραφία, η οποία χόρεψε ένα από τα πιο θρυλικά ζεϊμπέκικα, τη Ρόζα.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τον ξέχασε αλλά λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του είχε μία φιέστα αφιερωμένη σε εκείνον! Μία φιέστα στον τεράστιο Δημήτρη Μητροπάνο. Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, με τα ηχεία στο τέρμα και τη φωνή του λαϊκού τραγουδιστή να συγκλονίζει, το γήπεδο χειροκροτούσε, ενώ πολύς κόσμος σιγοτραγουδούσε.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος αγαπούσε τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός αγαπούσε τον Δημήτρη Μητροπάνο. Μάλιστα το 2012 η ομάδα μπάσκετ του Θρύλου κατέκτησε την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη και ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς αφιέρωσε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στη μνήμη του σπουδαίου Δημήτρη Μητροπάνου.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος κοιτά από ψηλά πλέον τον Θρύλο και τον καμαρώνει σε όλα τα αθλήματα, χαμογελώντας.
Eπιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης