Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλη ψυχρολουσία για τον Σιδηρόπουλο

Μεγάλη ψυχρολουσία για τον Σιδηρόπουλο
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 - 21:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας με τον Σιδηρόπουλο! Είναι ένας διαιτητής, ο οποίος δεν κάνει για τα δύσκολα, αν και συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης. Η ΟΥΕΦΑ τον άφησε πάλι στα κρύα τα λουτρού καθώς περίμενε ορισμό σε ημιτελικό του Γιουρόπα ή του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ δεν συζητάμε ότι μετά τη φάση των ομίλων βλέπει με τα... κιάλια το Τσάμπιονς Λιγκ από τον Φεβρουάριο και μετά!

Όπως κάνει λάθη στην Ελλάδα, έτσι ο Σιδηρόπουλος κάνει λάθη στην Ευρώπη. Η ΟΥΕΦΑ, προκλητικά του δίνει ευκαιρίες, όμως ο 43χρονος ρέφερι τις κλωτσάει. Ο Σιδηρόπουλος έκανε απαράδεκτη διαιτησία, στο ματς Γάνδη-Γουέστ Χαμ 1-1, το οποίο ήταν το πρώτο για την προημιτελική φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Ο διεθνής ρέφερι έκανε δυο σημαντικά λάθη και τον έσωσε ο Ευαγγέλου που ήταν στο VAR: 1) Κακώς, μέτρησε γκολ του Αγκέρντ στο 40' καθώς σκόραρε με το χέρι. Χρειάστηκε να γίνει η χρήση VAR (= Ευαγγέλου) για να ακυρωθεί το γκολ, 2) Στο 93' ο Σιδηρόπουλος απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Πιατκόφσκι της Γάνδης για μαρκάρισμα πάνω στον Πακετά. Όμως κλήθηκε για ανασκόπηση της φάσης και άλλαξε ξανά την απόφαση, καθώς ο Πιατκόφσκι βρήκε καθαρά τη μπάλα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Επειδή χρειάζονται ένα αφήγημα, πλέον ρίχνουν το βάρος στο να μπει ο Σιδηρόπουλος τέταρτος σε κάποιον από τους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιούροπα Λιγκ ή του Κόνφερενς Λιγκ. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε ζητήσει και τη στήριξη του Μπαλτάκου για να παίρνουν οι διεθνείς ρέφερι ευρωπαϊκούς ορισμούς.

Επαγγελματική διαιτησία: Εκτός όσοι έδωσαν αφορμές

Η επαγγελματική διαιτησία μπορεί να μπήκε στον... πάγκο επειδή δεν γινόταν να υλοποιηθεί μεσούσης της περιόδου, όμως το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της. Ο νόμος έχει ψηφιστεί και για να δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις χρειάζεται μια υπουργική απόφαση.

Είναι ευκαιρία για σαρωτικές αλλαγές. Με δεδομένο ότι η διοργανώτρια θα πληρώνει δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι οι διεθνείς διαιτητές ή όλοι οι έμπειροι θα υπογράψουν συμβόλαια.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Δίδυμο αποτυχημένο και ανεπιθύμητο

Δίδυμο αποτυχημένο και ανεπιθύμητο

Μάνταλος και Μπένετ οδήγησαν τη διαιτησία στον πάτο και δεν γίνεται να μείνουν. Δεν τους θέλει κανείς, απόδειξη ότι όλες οι ομάδες έβγαλαν ανακοινώσεις για τη διαιτησία.