Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα πέντε ανοιχτά μέτωπα της Super League με την ΕΠΟ

Τα πέντε ανοιχτά μέτωπα της Super League με την ΕΠΟ
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023 - 20:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η Super League και η ΕΠΟ έχουν διαφορετική φιλοσοφία και δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρουν. Με τον Μαρινάκη στην προεδρία της, η διοργανώτρια έχει το βλέμμα στο μέλλον και ο στόχος της είναι το πρωτάθλημα να πλησιάσει τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η ΕΠΟ με τον Μπαλτάκο και την... εξυγίανση μένει προσκολλημένη στο παρελθόν και νομίζει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πεδίο επίδειξης δύναμης, ή «ζούγκλα» για να υπάρχουν δήθεν δυνατοί.

Γίνεται αντιληπτό πως η Super League και η ΕΠΟ δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Υπάρχουν πέντε ανοιχτά μέτωπα και πρέπει η ομοσπονδία να αλλάξει και να επανεξετάσει τον ρόλο της στο ποδόσφαιρο...

Τα ανοιχτά μέτωπα είναι τα εξής:

1) Οι Μπαλτάκος και Μπένετ δεν είναι αποδεκτοί. «Είμαι Παναθηναϊκός, συνεργάστηκα με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζω χρόνια τον Μελισσανίδη, μη με ρωτάτε για τον Ολυμπιακό». Ναι, αυτός είναι πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ στις 18/4 ομολόγησε: «Προτάθηκα από Ενώσεις που είναι κοντά στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ»! Επίσης, ο Μπένετ είναι στην ΚΕΔ ενώ όλες οι ομάδες έχουν βγάλει ανακοινώσεις για τη διαιτησία.

2) Η ΕΠΟ έθαψε την Ολιστική Μελέτη. Εχει εκπονηθεί μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με τις FIFA, UEFA. Είχε στόχο να αλλάξει τη δομή της και αυτό δείχνει πόσο πίσω είναι! Η ΕΠΟ δεν θέλει να αλλάξει, όμως η Super League δεν έχει ξεχάσει την Ολιστική Μελέτη.

3) Απουσία ισονομίας. Δεν χάνει ευκαιρία να κάνει ρουσφέτια στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Η ανικανότητά της φάνηκε και από το ότι δεν μπόρεσε να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου. Μια τρελή κωμωδία επί προεδρίας Μπαλτάκου που θα μείνει αξέχαστη για χρόνια. Πάλι καλά που δεν ζήτησαν βραβείο επειδή τα κατάφεραν (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0).

4) Ομόφωνα οι ομάδες συμφώνησαν να μειωθούν τα «χαράτσια» που δίνουν προς την ΕΠΟ. Πιο συγκεκριμένα θέλουν να μειωθεί στο 1% απο 5% το ποσοστό που θα καταβάλουν στην ΕΠΟ για τα συμβόλαια παικτών και προπονητών και από μετεγγραφές. Επίσης, θα ζητήσουν η ΕΠΟ να παίρνει 1 %, αντί για 5 %, και στις μετεγγραφές αλλά μόνο στις πωλήσεις και όχι μετά απόκτηση (αγορές) ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, χαρακτήρισαν αυθαίρετα αυτά τα... χαράτσια καθώς έχουν θεσπιστεί από την ΕΠΟ ερήμην των ΠΑΕ. Η ΕΠΟ κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

5) Επαγγελματική διαιτησία: Η Super League έχει έτοιμο το μοντέλο, υπάρχει και ο νόμος, ενώ η ΕΠΟ ψάχνεται. Να πληρώνουν οι ΠΑΕ και να κάνουν κουμάντο η ΕΠΟ και οι πρόεδροι των ΕΠΣ;

Διαβάστε επίσης