Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε μαγευτικό μέρος η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων»

Σε μαγευτικό μέρος η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων»
Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023 - 12:32

Σήμερα το μεσημέρι (5/7), η αποστολή του Ολυμπιακού θα μεταβεί στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στην Αυστρία έως και τις 19/7. Διάστημα, στο οποίο θα γίνει αρκετή δουλειά από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους παίκτες του. Με τον Ισπανό τεχνικό να περιμένει και τα νέα πρόσωπα.

Είχε γίνει εδώ και καιρό προεργασία για την Αυστρία, όχι αυτή τη φορά στο Ζέεφελντ, όπου η ομάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές φορές την προετοιμασία της. Έτσι, από τις 5/7 ως τις 19/7, θα βρίσκεται στο Μιλς, που είναι στο Τιρόλο. Εκεί θα μπουν οι βάσεις για τους «ερυθρόλευκους» της σεζόν 2023-24. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός εκεί και σε άλλες πόλεις κοντά, θα δώσει τα φιλικά του παιχνίδια.

Ας πούμε δύο λόγια για την περιοχή όπου θα μπουν οι βάσεις του νέου Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο «τιμόνι».

Το Μιλς της Αυστρίας, λοιπόν, ένα χωριό στην ευρύτερη περιοχή του Τιρόλο, με 602μ. υψόμετρο και 4.089 κατοίκους και το ταξίδι ως εκεί μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο ή τρένο, αλλά και αεροπορικώς ως το αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ κι από εκεί οδικώς ως το Μιλς. Το Μιλς απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Ίνσμπρουκ και 153 χιλιόμετρα από το Μόναχο, όπου ο Ολυμπιακός θα έρθει οδικώς από εκεί.

Η τοπική ώρα είναι μία ώρα πίσω σε σχέση με την Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Αυστρίας.

Το Μιλς έχει μία νέα και καινοτόμα πλατεία στο κέντρο του χωριού, η οποία έχει μεμβρανώδη στέγη που κλείνει και διοργανώνονται τακτικά εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην περιοχή είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας. Σκι, ορειβασία, ποδηλασία, πεζοπορία, ιππασία. Για τους φίλους του αθλητισμού υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου και τένις.

H συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει ένα επιχειρηματικό πάρκο, στο οποίο εργάζονται περίπου 600 άτομα, έχει φιλαρμονική ομάδα και αρκετές Καθολικές εκκλησίες μεσαιωνικού τύπου και πολλά ιστορικά κτίρια.

Διαβάστε επίσης