Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκνευριστικός ο Στίλερ, έσπρωχνε τη Γκενκ

Εκνευριστικός ο Στίλερ, έσπρωχνε τη Γκενκ
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 00:20

Εκτός από το εμπόδιο της Γκενκ, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ξεπεράσει (1-1) και το εμπόδιο του Γερμανού διαιτητή Στίλερ και της... κομπανίας του (στο VAR ήταν ο Μπαστιάν Ντάνκερτ) για να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Μια διαιτησία «εχθρική» στον Ολυμπιακό που φαινόταν ακόμη και από τον τρόπο που μιλούσε στους παίκτες. Γενικά, ήταν εκνευριστικός και υπερόπτης...

Δεν κράτησε τα προσχήματα, σφύριζε 70-30 κατά του Ολυμπιακού. Στο 25' σφύριξε πέναλτι του Φρέιρε στον Πέντσιλ, ενώ ο πάγκος των Πειραιωτών φώναζε για επιθετικό φάουλ στον Κααμπί, όμως ο VAR είχε άλλη άποψη. Μετά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πέναλτι και ο Ντάνκερτ ενημέρωσε τον Στίλερ ότι δεν πατούσε τη γραμμή! Παρόλα αυτά στην επανάληψη δεν είδε ότι μπήκαν στην περιοχή παίκτες της Γκενκ για να δώσει επανάληψη.

Στο 45' ο Στίλερ εξάντλησε την αυστηρότητά του με κίτρινη κάρτα στον Μασούρα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης, ενώ θα μπορούσε να του κάνει σύσταση (αφού δεν είχε υποπέσει ξανά σε παρόμοια παράβαση). Στο 54' έπρεπε να δώσει φάουλ στον Ροντινέι, στην συνέχεια διαμαρτυρήθηκε στον βοηθό Γκίτελμαν (που έπρεπε να έχει υποδείξει το φάουλ) και ο Στίλερ υπέδειξε κίτρινη κάρτα.

Στο 65' δεν γινόταν, μετά από ενημέρωση του VAR, να μην αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Πέιντσιλ γιατί κλώτσησε τον Κίνι στο γόνατο (βίαιη διαγωγή). Σωστά, πήρε κίτρινη και ο Ισπανός επειδή αντέδρασε. Ο Πέιντσιλ έπρεπε να αποβληθεί άμεσα και χωρίς παρέμβαση του VAR,

Στο 84' ο Στίλερ έπρεπε να δώσει φάουλ στον Ελ Αραμπί, όμως αυτός έδωσε το επιθετικό φάουλ που έκανε ο Μαροκινός στη συνέχεια.

Ετσι φτάσαμε στην αποβολή του Ροντινέι στο 90+10'. Ο Βραζιλιάνος είδε δεύτερη κίτρινη γιατί έδιωξε μακριά την μπάλα με σκοπό την καθυστέρηση, ενώ νωρίτερα έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του.

Η διαιτησία 70-30 κατά του Ολυμπιακού, φαίνεται και στις κίτρινες κάρτες. Εδωσε επτά σε παίκτες του Ολυμπιακού συν αυτή στον Ροντινέι που «δίπλωσε» και μόνο δυο σε παίκτες της Γκενκ.

Διαβάστε επίσης