Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιστολή Μαρινάκη στην UEFA για ξένους διαιτητές – Αδειάζει Μπαλτάκο, Μπένετ

Επιστολή Μαρινάκη στην UEFA για ξένους διαιτητές – Αδειάζει Μπαλτάκο, Μπένετ
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:48

Αδειάζει ΕΠΟ και ΚΕΔ ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τη συγκεκριμένη θεσμική ιδιότητα έστειλε θεσμική επιστολή προς τον Πρόεδρο UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, τον Γενικό Γραμματέα UEFA Θόδωρο Θεοδωρίδη και τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς με την οποία ζητεί ξένους διαιτητές από το πάνω ράφι για τους αγώνες μεταξύ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη.

«Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα», αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Επίσης διαβεβαιώνει: «Ως Super League, θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία».

Αναλυτικά η θεσμική επιστολή Προέδρου ΣΛ, προς τον Πρόεδρο UEFA κ. Τσέφεριν, το Γενικό Γραμματέα UEFA κ. Θεοδωρίδη και το Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών κ. Λάκοβιτς:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφερόμαστε στην από 4/9/2023 επιστολή σας προς την ΕΠΟ, η οποία περιορίζει προσωρινά τους διαιτητές UEFA ελίτ και κατηγορίας 1 να διευθύνουν αγώνες της Super League 1 στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2023 και μετά από αυτή τη διεθνή διακοπή θα διεξαχθεί η τέταρτη αγωνιστική.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε κρίσιμους αγώνες μεταξύ των μεγάλων συλλόγων όπως ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Ως Super League ζητάμε τη συμβολή σας (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8/09/2023) για να οριστούν διαιτητές UEFA ελίτ και πρώτης κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ως Super League, θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία.

Εκ μέρους της Super League, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα και ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Ευάγγελος Μαρινάκης

Πρόεδρος

Super League 1 Ελλάδα»

Διαβάστε επίσης