Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ιστορική και θρυλική φανέλα του Αναστόπουλου επιστρέφει!

 Η ιστορική και θρυλική φανέλα του Αναστόπουλου επιστρέφει!
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:42

Ήταν 26 Ιουνίου του 1983, όταν ο Ολυμπιακός γιόρτασε το τέταρτο συνεχόμενο επαγγελματικό του πρωτάθλημα χάρη στο επιβλητικό 3-1 επί της Δόξας Δράμας, με τον Νίκο Αναστόπουλο να κατακτά το χάλκινο παπούτσι με τα 29 γκολ, που πέτυχε.

Πρόκειται για μιας ιστορικής σημασίας διάκριση για τον Νίκο Αναστόπουλο, η οποία γράφτηκε στην χρυσή ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Ο θρυλικός «μουστάκιας» έκανε μια ονειρεμένη σεζόν τότε, πέτυχε 29 γκολ και βραβεύθηκε με το Χάλκινο Παπούτσι, πίσω από τον Φερνάντο Γκόμεζ της Πόρτο που πήρε το χρυσό με 36 γκολ και τον Πίτερ Χάουπτμαν της Φέγενορντ που πήρε το ασημένιο.

Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κατάκτηση του Χάλκινου Παπουτσιού του Νίκου Αναστόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (3/10, 18.00) στο Καραϊσκάκης η επίσημη παρουσίαση των επετειακών εμφανίσεων του παλαίμαχου επιθετικού.

Διαβάστε επίσης

Oικογένεια! (photo)

Oικογένεια! (photo)

Οποίος δει πώς πανηγύριζαν οι παίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο σε κάθε γκολ, καταλαβαίνει πόσο ενωμένος και πόσο ομάδα έχει γίνει (ξανά) ο φετινός Ολυμπιακός!

Το μεγάλο κέρδος του Μαρτίνεθ!

Το μεγάλο κέρδος του Μαρτίνεθ!

Το μεγάλο κέρδος του Ισπανού δεν είναι οι νίκες, αλλά ότι ο κόσμος του «ανυπομονεί» για το επόμενο ματς μόλις τελειώνει το προηγούμενο…