Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κυρίαρχος και στους Ζωσιμάδες!

Κυρίαρχος και στους Ζωσιμάδες!
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023 - 12:26

Η παράδοση, αν και δεν παίζει μπάλα, δείχνει την ανωτερότητα του Θρύλου και -πρέπει να- δίνει αυτοπεποίθηση. Πάμε να δούμε την ανάλυση της Σούπερ Λιγκ, την προϊστορία, αλλά και τους αριθμούς, του σημερινού ματς στα Γιάννενα.

Αναλυτικά:

Στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια του με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος και στις δύο έδρες για όλες τις διοργανώσεις. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν οκτώ νίκες, ενώ τέσσερις αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

Ανάμεσα σε αυτές τις ισοπαλίες είναι και οι δύο τελευταίες επισκέψεις του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, όπου στις 20 Μαρτίου 2022 οι προσπάθειες τους ολοκληρώθηκαν με το σκορ να είναι στο 1-1, ενώ την περσινή σεζόν έμειναν στο 2-2 παρότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί στο ημίχρονο με 2-0.

Η τελευταία εντός έδρας νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό ήταν στις 6 Μαΐου 2018 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με τους Τζημόπουλο, Πέδρο Κόντε και Βιντάλ να σημειώνουν τα τέρματα.

Το πιο συχνό σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι το 1-1, το οποίο έχει εμφανιστεί έξι φορές, ενώ ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει από τρεις νίκες με 2-1 και 2-0. Για τον ΠΑΣ, τα σκορ που έχει επαναλάβει είναι το 3-0 (δύο φορές) και το 3-1 (δύο φορές).

Τον Ιανουάριο του 1975 συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έφυγε από το γήπεδο των Ιωαννίνων με νίκη 2-0 και τον Γιώργο Δεληκάρη να σημειώνει το παρθενικό γκολ των αναμετρήσεων τους στην Α’ Εθνική/Super League και τον Βασίλη Σιώκο να γράφει το τελικό σκορ.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 1976, ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε την πρώτη του νίκη επί του Ολυμπιακού και το τελικό 3-0 γράφτηκε με τα γκολ των Κοντογεωργάκη (11’), Άλβαρες (18’), Μπερντάνου (30’).

28 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

9 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 31-42

Διαβάστε επίσης