Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιγκέιρας στο gavros.gr: «Κορυφαίος προπονητής για Ολυμπιακό ο Καρβαλιάλ, θα αντέξει την πίεση και θα πετύχει»

Φιγκέιρας στο gavros.gr: «Κορυφαίος προπονητής για Ολυμπιακό ο Καρβαλιάλ, θα αντέξει την πίεση και θα πετύχει»
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 12:23

Αποκλειστική συνέντευξη στον Αντώνη Αντωνίου

Εποχή Kάρλος Καρβαλιάλ πλέον στον Ολυμπιακό, με τον Πορτογάλο προπονητή να υπογράφει το συμβόλαιό του και να είναι έτοιμος να αναγεννήσει την ομάδα και να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο 58χρονος προπονητής ήρθε στο Λιμάνι με όρεξη για δουλειά. Οι Πειραιώτες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και ο ίδιος έχει μπροστά του δύσκολο έργο. Ο Ίβηρας κόουτς έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, ενώ, στην προπονητική του καριέρα έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία, έχοντας αναλάβει τις, με μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπράγκα) και της Τουρκίας (Μπεσίκτας)

Με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών από τον Καρβαλιάλ, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού Ντιόγκο Φιγκέιρας ανέλυσε τον προπονητή του στην Ρίο Άβε, Κάρλος Καρβαλιάλ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο gavros.gr και τον Αντώνη Αντωνίου. Συγκεκριμένα, ο πρώην μπακ του Θρύλου (2016-18) στη σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ, αλλά και την προσωπικότητα του Πορτογάλου προπονητή, τονίζοντας πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο Φιγκέιρας μίλησε για το παρελθόν του στο Λιμάνι, για τον αγαπημένο του παίκτη από τον φετινό Ολυμπιακό, ενώ, τελειώνοντας έστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα στον κόσμο του Θρύλου.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Κάρλος Καρβαλιάλ;

«Λοιπόν, δούλεψα με τον κύριο Κάρλος στην Ρίο Άβε, ήταν μια σημαντική χρονιά για μένα και μπορώ να πω ότι με βοήθησε εκείνη τη χρονιά, είναι ένα καλός άνθρωπος και ένας πολύ καλός προπονητής».

Ποια είναι η σχέση – επικοινωνία του με τους ποδοσφαιριστές;

«Είναι ένας προπονητής που του αρέσει να έχει καλή επικοινωνία με όλους τους παίκτες, θέλει να είναι κοντά τους, να περνάει χρόνο μαζί τους και επίσης όχι μόνο σε αυτόν, αλλά σε όλο το τεχνικό επιτελείο».

Τι έκανε στην παρουσία του στον πάγκο της Ρίο Άβε;

«Ήταν μια καλή χρονιά για εμάς στην Ρίο Άβε, έβαλε την ομάδα στα πλέι οφ του Europa League, τερματίζοντας στην 5η θέση, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας με πολύ καλές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ».

Ποια είναι η φιλοσοφία του και τι ζητούσε διαρκώς από τους παίκτες του;

«Είναι ένας έμπειρος προπονητής που ήταν σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και έχει πολλές γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο, ξέρει τι πρέπει να κάνει, προσαρμόζεται ανάλογα με το τι θέλει η ομάδα που έχει αναλάβει. Μας κρατούσε συνεχώς σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή του παιχνιδιού και της προπόνησης».

Πως ήταν να δουλεύεις με έναν προπονητή όπως αυτόν;

«Ένιωθα καλά όσο δούλεψα μαζί του, νομίζω ότι όλοι παίκτες απολάμβαναν να δουλεύουν μαζί του το ποδόσφαιρο. Είναι εύκολο και ωραίο να δουλεύεις μαζί του, αλλά φυσικά πρέπει να είσαι επαγγελματίας».

Πως είναι ως χαρακτήρας;

«Αν οι παίκτες δουλεύουν στο 100% τους, κανένας δεν θα έχει πρόβλημα μαζί του. Είναι καλός άνθρωπος, ορισμένες φορές γελάς μαζί του, αστειεύεσαι, αλλά αν δεν δουλέψεις σκληρά, θα βρεις την… άλλη όψη του νομίσματος, όσο αφορά την αντιμετώπιση που θα έχεις από αυτόν».

Πως θα τον χαρακτήριζες, με μόλις δύο λέξεις;

«Εργατικός και δεν του αρέσει να χάνει ποτέ».

Είχες κάποια ιστορία με αυτόν;

«Στον Κάρλος αρέσουν τα ωραία αρώματα και κάθε φορά που έβλεπε, με ρωτούσε για το άρωμα μου».

Μπορεί ο Καρβαλιάλ να πετύχει στον Ολυμπιακό;

«Ναι, φυσικά, μπορεί να πετύχει και να ηγηθεί στον Ολυμπιακό. Είναι ο τέλειος προπονητής για τον Ολυμπιακό».

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτόματα είχε πίεση, πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει;

«Είναι αλήθεια, ο Ολυμπιακός έχει την πίεση σε κάθε παιχνίδι, είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα με την πίεση, είναι έμπειρος και θα τα καταφέρει».

Tώρα, πάμε λίγο σε εσένα, που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ισπανία, όπου ζω και ψάχνω να βρω ένα μια καινούργια ομάδα και να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο, να παίξω ποδόσφαιρο».

Τι θυμάσαι περισσότερο από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα; Τι σου λείπει περισσότερο;

«Ακόμα και σήμερα, θυμάμαι πολλές φορές τα χρόνια μου στον Ολυμπιακό. Μου αρέσει να ζω εκεί, όμορφη πόλη η Αθήνα, φανταστικοί οπαδοί, απίστευτη ατμόσφαιρα. Μου λείπουν».

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στην παρουσία σου στον Ολυμπιακό; Έχεις κρατήσει επαφές με κάποιον από τον Ολυμπιακό;

«Αν πρέπει να πω κάποιον, θα έλεγα τον Αντρέ Μάρτινς, είμαστε καλοί φίλοι από παλιά, περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί στην Ελλάδα».

Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό (έχεις έναν αγαπημένο παίκτη) τώρα και επίσης θα ήθελες να επιστρέψεις;

«Μερικές φορές βλέπω, μου αρέσει να βλέπω κυρίως τα μεγάλα και σημαντικά ματς. Για μένα ο καλύτερος παίκτης αυτής ομάδας είναι ο Φορτούνης. Πάντα ήταν φοβερός».

Πες μου μια ιδιαίτερη ή αστεία ιστορία από τα χρόνια σου στον Ολυμπιακό;

«Μου έρχονται πολλές ιστορίες στο μυαλό, δεν μπορώ να πω μόνο μια. Πιστεύω ότι είχαμε ένα καταπληκτικό γκρουπ με νεαρούς παίκτες, παίκτες με όνομα, ηγέτες, και όλοι περνούσαμε καλά και γελούσαμε, κάθε μέρα ήταν και μια ιστορία»

Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

«Γεια σας οπαδοί του Ολυμπιακού, θέλω να σας πω απλά ότι είμαι ένα ακόμα λιοντάρι, όπως εσείς. Σας αγαπώ».

Διαβάστε επίσης