Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Ζιντάν «μαγεύτηκε» με τον Ντιμπί Κειτά!

Όταν ο Ζιντάν «μαγεύτηκε» με τον Ντιμπί Κειτά!
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 22:45

Ο Ντιμπί Κειτά, δεν ήταν ένα από τα πολλά παιδιά που… έμειναν στάσιμα στις Ακαδημίες και ειδικότερα σε ένα κλαμπ τεράστιων απαιτήσεων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης των 14 Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 20χρονος άσος είχε «μαγέψει» με τους μικρούς των Μαδριλένων -έχοντας το παρατσούκλι ‘’ο δυναμίτης’’- και ο Ζινεντίν Ζιντάν δε μπορούσε παρά να… γοητευτεί από τις επιδόσεις του και να τον βάλει να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα των «Μερέγχες». Ο Γάλλος τεχνικός, είχε κάνει εισήγηση στη διοίκηση της Ρεάλ, προκειμένου ο πιτσιρικάς να προφυλαχτεί σαν… κόρη οφθαλμού και να μείνει στο σύλλογο. Εξάλλου, υπήρξαν και κλαμπ από την Ισπανία χαμηλότερης δυναμικότητας που ήθελαν στις τάξεις τους τον Κειτά.

O Kειτά δε μπήκε ποτέ σε αποστολή, αλλά ήταν πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Και να κάνει έτσι πράξη ένα όνειρο πολλών νέων παιδιών και να παίξει με τα «λευκά». Ο Κάρλος Αντσελότι, που διαδέχτηκε τον Ζιντάν στην άκρη του πάγκου, δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την περίπτωση του Κειτά και έτσι ο Ιταλός τεχνικός «έσπρωξε» τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή στον Πειραιά. Εκεί όπου έστω και με… καθυστέρηση έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα με τα Χανιά και μένει να δούμε πόσο μεγάλη συνέχεια θα έχει. Με το πρωτάθλημα να έχει… δρόμο και πολλά απαιτητικά ματς όπου ο Ιμπαγάσα θα του δώσει ευκαιρίες.

Διαβάστε επίσης

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης (video)

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης (video)

Ο εκπληκτικός Βαγγέλης Παυλίδης εξακολουθεί να σκοράρει χωρίς όρια και με δύο ακόμη γκολ έφτασε τα 18. Στην Ισπανία η Ατλέτικο με 2-1 επί της Αλμερία παρέμεινε σε τροχιά τίτλου και στη Γερμανία, η ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι Στουτγκάρδη- Λεβερκούζεν, χαροποίησε τη χαμένη από χθες Μπάγερν.