Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάντα έχει τον τρόπο να γυρίζει τον... διακόπτη!

Πάντα έχει τον τρόπο να γυρίζει τον... διακόπτη!
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 - 00:06

Και όλα πάλι ξανά όπως τελειώνουν, έτσι θα αρχίσουν! O Ολυμπιακός το έχει κάνει ξανά αυτό. Να είναι δηλαδή σε ένα κακό αγωνιστικό momentum και να ανακάμπτει. Έχει δηλαδή τα χαρακτηριστικά για κάτι τέτοιο. Έχει την στόφα του πρωταθλητή. Είναι ο γίγαντας και ο δυνάστης. Υπάρχουν ομάδες που μπορεί να... λυγίσουν με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα και να του πάρει η κατηφόρα. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μία τέτοια ομάδα. Ποτέ του δεν ήταν. Αντίθετα τα στραβά αποτελέσματα μπορεί να λειτουργήσουν στο να βγάλει αντίδραση και σε αυτό το μήκος κύματος προσπαθεί να κάνει στην ομάδα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ.

Το πρώτο ζητούμενο για τη νέα προπονητική κατάσταση και τον Καρβαλιάλ είναι το να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να μετατραπούν σύντομα σε πλεονεκτήματα. Θα χρειαστεί σίγουρα, υπομονή από όλους γιατί το έργο δεν είναι εύκολο. Πρέπει η ομάδα να χτίζεται βήμα-βήμα. Όμως, ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός αυτό το διάστημα και έτσι αναμένουμε πλάνο στο οποία θα κυριαρχεί η ουσία, οι νίκες κι οι βαθμοί, μετά όλα τα υπόλοιπα. Δεν πρόκειται να δούμε πολλά πειράματα απ’ τον Καρβαλιάλ στη διάρκεια των πρώτων αγώνων. Δεν θα τον δούμε να ρισκάρει. Τα παιχνίδια θα τα προσεγγίσει με κυνικότητα, προκειμένου πρώτα να τα φέρνει προς το μέρος της ομάδας του και στη συνέχεια να τα «κλειδώνει».

Εδώ που φτάσαμε, με τον ανελέητο πόλεμο και στην στοχοποίηση που έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών, πρέπει να μην χαρίζεται σε κανέναν και να τους περνάει από πάνω, ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης (video)

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης (video)

Ο εκπληκτικός Βαγγέλης Παυλίδης εξακολουθεί να σκοράρει χωρίς όρια και με δύο ακόμη γκολ έφτασε τα 18. Στην Ισπανία η Ατλέτικο με 2-1 επί της Αλμερία παρέμεινε σε τροχιά τίτλου και στη Γερμανία, η ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι Στουτγκάρδη- Λεβερκούζεν, χαροποίησε τη χαμένη από χθες Μπάγερν.