Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξέρεις από… τελικούς!

Ξέρεις από… τελικούς!
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 10:27

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ένα όπλο του Ολυμπιακού, στην αποψινή του μάχη, απέναντι στην Φερεντσβάρος, είναι ο ίδιος ο προπονητής του. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ένας προπονητής, ο οποίος όσο διάστημα κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του, με μεγάλες προκρίσεις. Προκρίσεις σε νοκ άουτ αγώνες, όσο και σε φάσεις ομίλων, οι οποίες τον έχουν αναγάγει σε… μετρ του είδους. Ο Ολυμπιακός έχει άλλο ένα όπλο, λοιπόν, στα χέρια του, Έναν προπονητή, ο οποίος ξέρει πως να διαχειρίζεται διπλά ματς, τα οποία φέρνουν πρόκριση.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει αυτά τα χρόνια πως μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επελέγη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να πετύχουν στο Conference League και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει στο βιογραφικό του δέκα παιχνίδια στην Ευρώπη και άλλα δύο παιχνίδια στον 2ο γύρο του Ιντερτότο το 2005, όταν δεν είχε περάσει το εμπόδιο της Έκομαξ Κλουζ ως προπονητής της Αθλέτικ, με την πρόκριση τότε να κρίνεται στα πέναλτι.

Τα αμέσως επόμενα του ματς στην Ευρώπη ήταν αυτά στη Σεβίλλη τη σεζόν 2022/23 στον δρόμο προς τον τελικό του Europa League κόντρα στη Ρόμα. Μάλιστα, τότε ο Μεντιλίμπαρ είχε πάρει δύο μεγάλες προκρίσεις.

Απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2 στο Ολντ Τράφορντ και 3-0 στο Σάντσεθ Πιθχουάν) στα προημιτελικά και τη Γιουβέντους (1-1 στο Τορίνο και 2-1 στην Ισπανία) στα ημιτελικά. Είναι ματς που μπορούν να αποτελέσουν και οδηγοί του για το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού.

Η Σεβίλλη είχε υποτάξει δύο μεγάλους αντιπάλους, με τον Μεντιλίμπαρ να ξετυλίγει τη φιλοσοφία του. Αυτό είναι το ζητούμενο κόντρα και στην Φερεντσβάρος, με τον Ισπανό τεχνικό να θέλει να δείξει στον αγωνιστικό χώρο τα πρώτα στοιχεία αυτών που ζητάει εδώ και λίγες μέρες από τους ποδοσφαιριστές του.

Τα ευρωπαϊκά ματς του Μεντιλίμπαρ

  • 22 Ιουλίου 2005, Έκομαξ Κλουζ - Αθλέτικ 1-0, 2ος γύρος Ιντερτότο
  • 9 Ιουλίου 2005, Αθλέτικ - Έκομαξ Κλουζ 3-5 πεν. (1-0 κδ), 2ος γύρος Ιντερτότο
  • 13 Απριλίου 2023, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 2-2, Προημιτελικά Europa League
  • 20 Απριλίου 2023, Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0, Προημιτελικά Europa League
  • 11 Μαΐου 2023, Γιουβέντους - Σεβίλλη 1-1, Ημιτελικά Europa League
  • 18 Μαΐου 2023, Σεβίλλη - Γιουβέντους 2-1, Ημιτελικά Europa League
  • 31 Μαΐου 2023, Σεβίλλη - Ρόμα 4-1 πεν. (1-1 κδ.παρ), Τελικός Europa League
  • 16 Αυγούστου 2023, Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 5-3 πεν. (1-1 κδ.), Super Cup
  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, Σεβίλλη - Λανς 1-1, Όμιλοι Champions League
  • 3 Οκτωβρίου 2023, Αϊντχόφεν - Σεβίλλη 2-2, Όμιλοι Champions League

Γίνεται, λοιπόν, σαφές, ότι ο Θρύλος έχει στον πάγκο του, έναν προπονητή ικανό να παίρνει προκρίσεις. Άλλο ένα όπλο, των Πειραιωτών, στη ‘μάχη’ κατά της Φερεντσβάρος.

Διαβάστε επίσης

Να τη φέρει στον ρυθμό του

Να τη φέρει στον ρυθμό του

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει επ’ ουδενί να παρασυρθεί, από τον ρυθμό της Φερεντσβάρος. Αντιθέτως, πρέπει να επιβάλλει τον δικό του...