Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ασκός του Αιόλου η έρευνα για τους «στημένους αγώνες»

Ασκός του Αιόλου η έρευνα για τους «στημένους αγώνες»
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 22:00

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της Super League και η βαθμολογία βρίσκεται στη σκιά της έρευνας για τους «στημένους αγώνες». Μια έρευνα που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί για να καθαρίσει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, η διοργανώτρια θα συνεδριάσει την Τετάρτη (6/3) για να επικυρώσει τη βαθμολογία.

Αν και είχαν προαναγγελθεί, και μάλιστα με δήλωση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, ποινικές διώξεις για τον Φεβρουάριο, όμως δεν υπήρξαν εξελίξεις που αναμένονται εδώ και έναν χρόνο. Ναι, τόσο μεγάλο είναι το διάστημα της έρευνας.

Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό, θα υπάρξουν διώξεις, ήδη ο Αρειος Πάγος, που παρακολουθεί τις εξελίξεις, έχει ζητήσει επίσπευση της έρευνας που ξεκίνησε από στοιχεία της Ιντερπόλ αλλά και εφόδους στα σπίτια και γραφεία υπόπτων των περασμένο καλοκαίρι. Ηδη, υπάρχουν πληροφορίες ότι εμπλέκονται και παράγοντες ομάδων της Super League, πέρα από τη Super League 2.

Αν επιβεβαιωθεί το τελευταίο τι θα γίνει με τις πειθαρχικές ευθύνες, πέρα από τις ποινικές, με τις πρώτες να έχουν «επιρροή» και στη βαθμολογία, αν και ο Μπαλτάκος άλλαξε τη διάταξη και από υποβιβασμό η ποινή μετατράπηκε σε αφαίρεση βαθμών;

Σχετικά με τα «στημένα παιχνίδια» ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει (27/2) στην «ΕΡΑ Σπορ»: «Καλούνται μόνο αυτοί που θεωρούνται ύποπτοι, ούτε εγώ ούτε ο Ολυμπιακός μπορούμε να είμαστε παρόντες. Αν ασκηθούν διώξεις πιστεύω κι άλλες μεγάλες ομάδες θα συμπλεύσουν με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν εμπλεκόμενα πρόσωπα του «Κοριόπολις» που συνδέονται με άλλες ΠΑΕ. Πρόκειται για ενδιαφέρουσα δικογραφία που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη βαθμολογία, ακόμη και με ποινή αφαίρεσης βαθμών, φανταστείτε να εμπλέκονται ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ ή στα πλέι άουτ».

Διαβάστε επίσης