Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πλάνο θα καθορίσει το ρόστερ του Θρύλου

Το πλάνο θα καθορίσει το ρόστερ του Θρύλου
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 - 21:26

Η αγωνιστική περίοδος για τον Θρύλο μοιάζει να οδεύει σε ένα φινάλε χωρίς τίτλο. Ελπίδες υπάρχουν και πρέπει να εξαντληθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όμως μετά την πρεμιέρα με ήττα στα playoffs, έχουν μειωθεί.

Παράλληλα με τη συνέχεια στην αγωνιστική πορεία, ο Ολυμπιακός πρέπει να στραφεί και στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, ο οποίος δείχνει να έχει ξεκινήσει.

Αυτό, άλλωστε, υποδεικνύει και η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αμέσως μετά τη βαριά ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη του στον Βάσκο τεχνικό.

Με δεδομένο, λοιπόν, πως ο Θρύλος έχει ήδη προπονητή στον πάγκο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, η προσοχή σε αυτόν τον τομέα στρέφεται στην ενίσχυση του ρόστερ με τους παίκτες που θέλει ο Μεντιλίμπαρ.

Από την πρώτη προπόνησή του, ως προπονητής του Ολυμπιακού, ο 63χρονος Βάσκος, προσπαθεί να περάσει τη δική του νοοτροπία, τα δικά του θέλω σε ένα γκρουπ παικτών, με την πλειοψηφία των οποίων να έχουν πάρει ευκαιρίες περισσότερες από μία φορές, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να είναι δίκαιος, αλλά παράλληλα, έχει κληθεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ το οποίο ούτε ο ίδιος δούλεψε το περασμένο καλοκαίρι, ούτε επέλεξε τους παίκτες.

Η ενίσχυση το καλοκαίρι με παίκτες που θα εξυπηρετούν το πλάνο του «ερυθρόλευκου» κόουτς: γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, με πίεση συντεταγμένη και οργανωμένη με στόχο την άμεση ανάκτηση της κατοχής, αυτοματισμούς και πλουραλισμό στον τρόπο επίθεσης και άμυνα από όλους τους παίκτες σε όλες τις γραμμές (και όχι ανάλωση σε σέντρες τις οποίες «καθαρίζουν» εύκολα οι αντίπαλοι στόπερ).

Ο Βάσκος - που σαφώς έχει κάνει κι αυτός λάθη - θα πρέπει να κριθεί αφού δουλέψει με ένα ρόστερ αποτελούμενο από παίκτες που εξυπηρετούν τον δικό του σχεδιασμό για το πώς θέλει να δει τον Ολυμπιακό. Και η δουλειά που έχει μπροστά του δεν είναι λίγη, καθώς υπάρχει και σημαντικός αριθμός ποδοσφαιριστών που είναι δανεικοί και θα πρέπει επίσης να αξιολογηθούν.

Όλα αυτά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα γνωρίζει πολύ καλά και αποδεδειγμένα πάντα κάνει το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό, ακόμα και όταν χρειάζεται να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις.

Διαβάστε επίσης