Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μεγάλο διπλό «στοίχημα» του Ποντένσε στον Ολυμπιακό!

Το μεγάλο διπλό «στοίχημα» του Ποντένσε στον Ολυμπιακό!
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 - 16:28

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Την κορυφαία σεζόν της καριέρας του κάνει ο Ντανιέλ Ποντένσε με τη φανέλα του Θρύλου. Ο Πορτογάλος εξτρέμ στο μαγικό βράδυ του Ολυμπιακού στην Τόπολα έκανε τα πάντα. Σκόραρε, μοίρασε ασίστ και αποτελούσε μια συνεχή πηγή κινδύνων για την άμυνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ που αδυνατούσε να περιορίσει τον «κοντό», ο οποίος είναι πιο «ανεβασμένος» από ποτέ!


Ο βραχύσωμος εξτρέμ κάνει φοβερά πράγματα - αν και σε μια περίοδο με πολλά σκαμπανεβάσματα για τον Ολυμπιακό – και αυτό το μαρτυρούν οι αριθμοί του, ειδικά μετά την έλευση του Μεντιλίμπαρ στο Λιμάνι, όπου άλλαξε εγκεφαλικά το τσιπάκι του: 9 ματς, 3 γκολ, 5 ασίστ! Σε συνολικά 35 αγώνες (2.211 αγωνιστικά λεπτά) σε όλες τις διοργανώσεις έχει σκοράρει 12 φορές και έχει μοιράσει άλλες 8 ασίστ. Στη Super League έχει 8 γκολ και 5 ασίστ σε 22 ματς (1.416’), στο Europa League σε 6 ματς (407’), Conference League σε 4 παιχνίδια (297’) μετράει 1 γκολ και 2 ασίστ, ενώ η μοναδική διοργάνωση στην οποία δεν έχει σκοράρει ή μοιράσει ασίστ είναι το Κύπελλο Ελλάδας σε 2 ματς (91’).

Ο «κοντός» από το Οέιρας της Πορτογάλος βρίσκεται στα high του και είναι αποφασισμένος να σπάσει όλα τα κοντέρ φέτος, προκειμένου να ικανοποιήσει δύο μεγάλες επιθυμίες του.

Η πρώτη επιθυμία είναι φυσικά η παραμονή του στο μεγάλο Λιμάνι και τη νέα σεζόν και το δείχνει ο 28χρονος άσος συνεχώς και με κάθε τρόπο. Εκεί που η οψιόν αγοράς του από την αξίας 5 μυρίων φάνταζε ποσό δυσθεώρητο βάσει των αγωνιστικών πεπραγμένων του πλέον αντιμετωπίζεται με ρεαλισμό και δεν είναι απίθανο να έχουμε τα ευχάριστα νέα το Καλοκαίρι.

Τέλος, η δεύτερη επιθυμία έχει να κάνει με την επιστροφή του στην Εθνική Πορτογαλίας. Ο Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού θέλει σαν τρελός να φορέσει ξανά (1 συμμετοχή το 2020) το εθνόσημο της χώρας του και να το τιμήσει όπως εκείνος ξέρει. Εδώ που τα λέμε και ποιος δεν θα το ήθελε.

Μάλιστα, οι τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις του Ποντένσε έχουν κινητοποιήσει και τους Πορτογάλους, οι οποίοι τον παρακολουθούν ενόψει του Euro 2024. Μπορεί να μην κλήθηκε για τα παιχνίδια του Μαρτίου, ωστόσο έχει τεθεί στα υπόψη για το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται, ειδικά αν ο άσος του Ολυμπιακού συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, να βρεθεί τουλάχιστον στην προεπιλογή της Πορτογαλίας για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Κι αυτό να μη συμβεί, υπάρχουν και τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 που θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, οπότε θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος για την εθνική Πορτογαλίας.

Πάντως, για την ώρα, ο Ποντένσε έχει το μυαλό του στον Θρύλο και τους στόχους που έχει μπροστά του, καθώς ακόμη υπάρχουν 9 ματς πρωταθλήματος και τα δύο (τουλάχιστον) με την Φενερμπαχτσέ στους «8» του Conference League.

Διαβάστε επίσης