Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΝΑΥΑΓΙΟ! «Μαύρες» μέρες για την Εθνική ομάδα επί ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ!

ΝΑΥΑΓΙΟ! «Μαύρες» μέρες για την Εθνική ομάδα επί ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ!
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - 10:26

Τι φταίει για τη νέα παταγώδη επιτυχία της Εθνικής; Το Καραϊσκάκη φταίει. Και ο Μαρινάκης. Και ο Φορτούνης. Και ο Μανωλάς. Και ο Παπασταθόπουλος. Και ο Ανάδρομος Ερμής. Δε φταίει σε καμία περίπτωση η «εξυγίανση» που ήρθε το 2016 για να «καθαρίσει» τα πάντα στο ποδόσφαιρο και μας έσωσε και η Εθνικάρα μας «πετάει» από... θρίαμβο σε... θρίαμβο. Ούτε ο Γραμμένος στα πρώτα χρόνια της «εξυγίανσης» φταίει, ακόμα ούτε ο Τάκης Μπαλτάκος της εποχής του οποίου οι επιλογές (το ποιανού ακριβώς είναι οι επιλογές ας μην το παρα-αναλύσουμε αυτή τη στιγμή) στην πραγματικότητα διοικούν ακόμα την ΕΠΟ.

Καταλάβατε το πνεύμα μας βεβαίως. Είναι ειρωνικό. Μερικές φορές η ειρωνεία είναι η άμυνα στα ατελείωτα νεύρα και στην κοροϊδία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια επί ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ στην Εθνική Ομάδα. Περιμένουμε με λαχτάρα να διαβάσουμε τις αλήθειες των ανεξάρτητων παιδιών με την αιχμηρή πένα για το τι φταίει. Κάποτε έλεγαν με ευκολία ότι φταίει ο Γκιρτζίκης ο Σαρρής και όποιος άλλος στην ΕΠΟ. Και για την κλιματική αλλαγή έφταιγαν όλοι αυτοί. Από την εποχή Γραμμένου και μετά δεν ακουμπάνε τη διοίκηση της ΕΠΟ, γιατί δεν μας συμφέρει. Όλα τα βλέπουν αγγελικά πλασμένα. Εξυγιαντικά. Ντάξει, σώνει λίγο δεν αντέχουμε άλλη εξυγίανση. Φωτοστέφανα έχουμε βγάλει όλοι.

Ήταν ξεκάθαρο από το πρώτο δευτερόλεπτο της εποχής της Εξυγίανσης ότι ο βασικός της στόχος ήταν να απομακρύνει από όπου μπορούσε, προφανώς και την εθνική, ό,τι είχε έστω και... φόντο ερυθρόλευκο. Μόνο που δεν καταλάβαινε ότι απομακρύνει τη μοναδική επιτυχημένη αθλητική απόχρωση και διεθνώς που έχει αυτή η χώρα. Και τώρα «λούζεται» το αποτέλεσμα των επιλογών της. Είναι πικρό το ποτήρι αλλά θα το πιουν όλο. Όπως αρμόζει, αργά και βασανιστικά.

Ποια Μουντιάλ και Euro και προκρίσεις, τώρα; Η Εθνική έχει άλλη… χρησιμότητα, στον καιρό της «εξυγίανσης»… Τα έχει πει πολλές φορές ο Κώστας Καραπαπάς. Για το «μαγαζάκι». Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά παραπάνω… Τα έχουμε εξηγήσει και εμείς, από αυτήν εδώ τη «γωνιά», την οποία οι «απέναντι» μισούν, γιατί τους τα λέει όπως είναι. Και ενοχλεί αυτό…

Σε ένα περιβάλλον το οποίο με το ζόρι προσπαθούν να μας περάσουν ως… οικογενειακό και το οποίο φαίνεται από μίλια μακριά, ότι… μόνο έτσι δεν είναι. Σε ένα περιβάλλον, στο οποίο δεν παίζει ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής επειδή αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Και παίζουν οι παικταράδες των «εξυγιαντών»… Γιατί… δεν έχουμε και άλλους, εδώ που τα λέμε…

Έγινε σαφές, για άλλη μία φορά, το γιατί το ποδόσφαιρό μας είναι αυτό που είναι. Γιατί η Ελλάδα βυθίζεται σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικής ομάδας, επί ημερών «εξυγίανσης».

Καταλάβατε τώρα, πως η Ελλάδα γίνεται συνέχεια του πρωταθλήματός μας, της Σούπερ Λιγκ, της ΕΠΟ, των «συμμάχων» που την «κουμαντάρουν» μέσω των αρχών του ποδοσφαίρου μας; Όλου αυτού του συστήματος, το οποίο έχει διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά του… Και στον βωμό του να «πολεμήσουν»… Απλώς… διαλύουν όλα τα γύρω-γύρω…

Δυστυχώς, διέλυσαν τα πάντα, η έννοια τους ήταν να δουλεύουν για τις ομάδες που τους εκλέγουν, όχι για την Εθνική μας και τώρα θα ρίξουν τις ευθύνες στους παίκτες για όλο αυτό το «ναυάγιο».

Διαβάστε επίσης