Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η απήχηση του «Μέντι» στους «ερυθρόλευκους»

Η απήχηση του «Μέντι» στους «ερυθρόλευκους»
Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 - 13:52

Η επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπαρ δεν έφερε χαμόγελα μόνο στις τάξεις των οπαδών του Θρύλου, οι οποίοι έχουν δείξει πως ήδη τον αγαπούν. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το χειροκρότημα που δέχεται μόλις βγει στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» για την καθιερωμένη βόλτα του πριν τους αγώνες. Μάλιστα, το όνομά του έγινε και σύνθημα στα χείλη των οργανωμένων την Πέμπτη πριν το ματς με τη Φενέρ.

Η απήχηση που έχει ο Βάσκος κόουτς δεν περιορίζεται, όμως, αποκλειστικά στον κόσμο τον οποίο έχει κερδίσει με τη δουλειά του και το πρόσωπο που παρουσιάζει και το οποίο μέρα με την ημέρα, αγώνα με τον αγώνα γίνεται καλύτερο.

«Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ είναι ένας απλός, κανονικός, άμεσος τύπος, που έχει τις ιδέες του και στο τέλος έχει απήχηση στους παίκτες» δήλωσε παραμονές του ματς με τους Τούρκους ο Βιθέντε Ιμπόρα. Και μπορεί να είναι συμπατριώτες, όμως αυτή η άποψη του Ισπανού μέσου του Θρύλου για τον Βάσκο Στρατηγό μετράει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Ο Ιμπόρα είναι ένας παίκτης έμπειρος που έχει δουλέψει με πολλούς προπονητές και βλέπει πως μέσα από τη δουλειά που γίνεται υπό τις οδηγίες του «Μέντι» τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του δείχνουν πως του αρέσει να δουλεύουν μαζί του και να παίζουν για αυτόν.

Και είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να δουλεύει με ποδοσφαιριστές που τον εμπιστεύονται.

Διαβάστε επίσης