Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζερδεβάς στο gavros.gr: «Τεράστιος πολυαθλητικός σύλλογος ο Ολυμπιακός, πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα» (video)

Ζερδεβάς στο gavros.gr: «Τεράστιος πολυαθλητικός σύλλογος ο Ολυμπιακός, πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα» (video)
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 - 20:26

Μία ακόμη σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο, τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πόλο Ανδρών του Θρύλου προκρίθηκε και μαθηματικά στο Final-4 του Champions League στη Μάλτα (5-7/6).

Την Μεγάλη Παρασκευή (3/5), με σπουδαία εμφάνιση και κατάθεση ψυχής, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 19-18 την Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι, στην κρίσιμη «τιτανομαχία» στη Βαρκελώνη, για την 5η και προτελευταία αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για το Final-4 στη Βαλέτα.

Η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν ήταν συγκλονιστική στην πισίνα των Καταλανών και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ντίνο Γενηδουνιά (την ημέρα των γενεθλίων του) και Μανώλη Ζερδεβά (απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρωσική ρουλέτα»), πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό», φτάνοντας τους 11 βαθμούς (επτά η Μπαρτσελονέτα) στην προημιτελική φάση του Champions League, κλείνοντας -πανάξια- θέση στην τετράδα, για άλλη μία αγωνιστική σεζόν.

Ο Ζερδεβάς μίλησε στο gavros.gr για την πρόκριση των Πειραιωτών στο Final-4 του Champions League και δήλωσε: «Η ομάδα είναι στημένη για την ευρωπαϊκή διάκριση και σίγουρα, ο πρώτος στόχος μας επιτεύχθηκε. Με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. Πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και έχουμε κάποιο καιρό μπροστά μας να δουλέψουμε, έτσι ώστε να πάμε στην Μάλτα όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Στη διαδικασία των πέναλτι γνωρίζαμε, ότι οι πιθανότητες να βρεθούμε στο Final-4 ήταν μαζί μας και αυτό πιστεύω μας αποφόρτισε από την πίεση που υπήρχε καθόλη την διάρκεια του αγώνα. Καλέστηκα να βοηθήσω την ομάδα μου και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που μπόρεσα να συμβάλω στην πρόκριση, πλέον και μαθηματικά στην τελική φάση του ευρωπαϊκού».

Όσο για τις μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, σε όλα τα σπορ, ο Ζερδεβάς είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος πολυαθλητικός σύλλογος που πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια, σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών. Παρακολουθώντας κανείς την πορεία της ομάδας σε όλα τα αθλήματα, καταλαβαίνει την σωστή δουλειά που γίνεται σε κάθε τομέα και κατά την προσωπική μου άποψη, δεν έχουμε δει ακόμα τις μεγαλύτερες στιγμές του συλλόγου».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης