Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολύ σημαντική η εμπειρία του Ιμπόρα στον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική η εμπειρία του Ιμπόρα στον Ολυμπιακό
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 - 21:34

Στην επική νίκη (2-4) του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, για τον ιστορικό πρώτο ημιτελικό του Conference League, ο Βιθέντε Ιμπόρα ήταν εκ των κορυφαίων. Την Μεγάλη Πέμπτη (2/5), λοιπόν, ο Ισπανός άσος του Θρύλου ήταν 36 ετών, τριών μηνών και 16 ημερών.

Ο πολύπειρος μέσος, με τα τέσσερα Europa League στο παλμαρέ του, παρέδωσε δωρεάν... μαθήματα ποδοσφαίρου στο «Villa Park», στη μεγάλη ημιτελική «μάχη» των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην «πανάκριβη» και πανίσχυρη ομάδα του Ουνάι Εμερι.

Ο Ιμπόρα, παρά την κριτική των «προπονητών του καναπέ» στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας εκ των κορυφαίων χαφ των Πειραιωτών διαχρονικά! Τεράστια εμπειρία, σπάνια ποδοσφαιρική ευφυΐα και σπουδαία ποιότητα από τον μέσο του Ολυμπιακού, ο οποίος διαθέτει και εξαιρετική -και ηγετική- προσωπικότητα. Πρότυπο επαγγελματία ο Ιμπόρα, παράδειγμα για όλους, από την πρώτη του μέρα στον Θρύλο.

Με την ένδοξη και «βαριά» ερυθρόλευκη φανέλα, στα 212 λεπτά του, έως τώρα, στο Conference League, ο Ιμπόρα μετράει 94 επαφές με την μπάλα, 62/75 (91%) πάσες, δύο τελικές, έξι ανακτήσεις μπάλας, πέντε αμυντικά «καθαρίσματα», δύο μπλοκ σε τελικές αντιπάλου, δύο τάκλιν, δύο φάουλ κατά, τέσσερα υπέρ και μία κίτρινη κάρτα, καθώς και ένα... σωρό κερδισμένες κεφαλιές (δεν τις μετράει στατιστικά η UEFA).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά τον 36χρονο -ύψους 1,90μ.- Ισπανό άσο, σέβεται το σπουδαίο βιογραφικό του και πιστεύει πολύ στις ικανότητες και την εμπειρία του, για αυτό και τον χρησιμοποιεί συνεχώς στα κρίσιμα ματς των Πειραιωτών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης