Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επιβράβευση του «Μέντι» στον Τσικίνιο!

Η επιβράβευση του «Μέντι» στον Τσικίνιο!
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 - 03:35

Ο παίκτης που δέχτηκε τις περισσότερες φορές τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο «εκτελούσε» τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο… έπακρο, στο πρόσφατο 4-1 με την Λαμία, ήταν ο Τσικίνιο. Άκουσε τα «μπράβο» του Βάσκου προπονητή ο Τσικίνιο, ο οποίος έχει δείξει πως μπορεί να «εκτελέσει» πολλούς ρόλους στο γήπεδο, με «οδηγό» το παρελθόν.

Άλλωστε, στο παρελθόν, έχει παίξει ως «δεκάρι» σε 98 αγώνες στην καριέρα του, με 22 τέρματα και 16 ασίστ. Τη θέση του κεντρικού χαφ την έχει παίξει σε 56 αγώνες στην καριέρα του, με δύο γκολ και τρεις ασίστ, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι πως έχει αγωνιστεί 34 φορές ως δεύτερος επιθετικός (1 γκολ, 4 ασίστ). Και το έχει πετύχει με τις φανέλες διαφόρων ομάδων, όπως της Μπράγκα, της Λεισόες και της Κοίμπρα, αλλά κυρίως με τα χρώματα της Μπενφίκα, στην οποία και άνηκε μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπου «μεταπήδησε» στον Ολυμπιακό.

Πλέον ο «Τσίκι» με «όπλο» τη μεγάλη εμπειρία που έχει σε επίπεδο αγώνων UEFA, ετοιμάζεται για τον αγώνα με την Άστον Βίλα. Στο παρελθόν έχει παίξει αντιμέτωπος για λίγα λεπτά, μόνο απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά το βιογραφικό του είναι «γεμάτο» από «μάχες» με μεγάλους αντιπάλους, όπως την Ίντερ, την Γιουβέντους, την Λυών, την Ρέιντζερς και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

Το πιστεύουν!

Το πιστεύουν!

Άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία!