Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλσεν: Η Μάλμε, ο ΠΑΟΚ και… ο Φορτούνης!

Όλσεν: Η Μάλμε, ο ΠΑΟΚ και… ο Φορτούνης!
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 - 04:40

Θετικός οιωνός για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, θα αντιμετωπίσουν στο «Βίλα Παρκ» την Άστον Βίλα, για τον πρώτο ημιτελικό του UEFA Europa Conference League. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θέλει σίγουρα να σκοράρει στο Μπέρμιγχαμ και αυτός που θέλει να της βάλει… δύσκολα, δεν θα είναι ο τιμωρημένος και τραυματίας Ντίμπου Μαρτίνες, αλλά ο Ρόμπιν Όλσεν!

Ο 34χρονος γκολκιπερ, δεν θα βρει απέναντί του για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, καθώς τον έχει αντιμετωπίσει τόσο στην Ευρώπη με τη Μάλμε, όσο και στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ! Ξετυλίγοντας το κουβάρι του παρελθόντος, ο Ολυμπιακός, τον βρήκε απέναντί του πρώτη φορά, στη φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζον 2014-15, υπερασπιζόμενος την εστία της Μάλμε. Πρώτο παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους», ήταν στη Σουηδία, την 1η Οκτωβρίου 2014, με τη Μάλμε του Όλσεν, να κερδίζει 2-0 τον Ολυμπιακό του Μίτσελ. Στις 9 Δεκεμβρίου όμως, στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 4-2, παίρνοντας την τρίτη θέση του ομίλου, πίσω από Ατλέτικο Μ. και Γιουβέντους, για να συνεχίσουν στο Europa League, αφήνοντας εκτός τους Σουηδούς.

Όλσεν, μετακόμισε στη συνέχεια για λίγο στον ΠΑΟΚ και στις 4 Οκτωβρίου του 2015 και ήταν κάτω από τα δοκάρια του Δικέφαλου του Βορρά, στο ματς με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο, είχαν κερδίσει 2-0 χάρη σε γκολ των Μπράουν Ιντέγε και Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Και τα δύο γκολ τότε είχε «φτιάξει» ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, τον οποίον αναμένεται εκτός απροόπτου να βρει ο Όλσεν απέναντι του και στα προσεχή ευρωπαϊκά ματς. Συνολικός απολογισμός για τον Όλσεν απέναντι στον Ολυμπιακό, μία νίκη και δύο ήττες, με έξι γκολ παθητικό.

Διαβάστε επίσης