Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρίτσαρντς: Όταν το «never give up» παίρνει σάρκα και οστά

Ρίτσαρντς: Όταν το «never give up» παίρνει σάρκα και οστά
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 - 13:45

Γράφει ο Αντώνης Αντώνιου

Δεν ήταν όλα εύκολα στην αρχή για τον ταλαντούχο Ομάρ Ρίτσαρντς, όπως έχει πει ο ίδιος ο Άγγλος μπακ.

Η ζωή δεν ήταν ποτέ καλή μαζί του. Ο αριστερός μπακ των «ερυθρολεύκων» δεν τα βρήκε «έτοιμα» στη ζωή του και όπως είπε ο ίδιος σε ανύποπτη στιγμή και λίγο μετά την μετακίνησή του στην Μπάγερν Μονάχου «τίποτα δεν μου δόθηκε στο πιάτο, Πάλεψα και δούλεψα σκληρά για όλα. Στο γήπεδο όταν ήμουν μικρός αισθανόμουν ντροπή όταν έχανα την μπάλα και προσπαθούσα να την πάρω αμέσως πίσω. Πάντα θέλω να κερδίζω και θα κάνω τα πάντα για αυτό».


Ο Ομάρ Ρίτσαρντς ήταν ο μεγάλος άτυχος της Νότιγχαμ Φόρεστ καθώς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί την περσινή σεζόν, όταν και αποκτήθηκε από τους Βαυαρούς. Ο Άγγλος έσπασε το πόδι του, γεγονός που τον έθεσε νοκ άουτ και φέτος στην αρχή της σεζόν είχε βάλει στόχο όχι απλά να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αλλά να το κάνει με τον τρόπο έχει αποδείξει πως μπορεί και το βλέπουμε τώρα. Είναι υγιής, έχοντας αφήσει οπίσω του τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν και αυτό του επιτρέπει να νιώθει καλά και να ανεβάζει όσο περνάει ο καιρός ολοένα και περισσότερο την απόδοσή του.

Ένας άνθρωπος, λοιπόν, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από τυχόν κακοτυχίες. Δεν τα παρατάει ωστόσο. Συνεχίζει να παλεύει και να δουλεύει. Και το ποδόσφαιρο δικαιώνει πάντα τους.... πολεμιστές.


Μάλιστα, θα προσέξει κάποιος τα δεκάδες τατουάζ που κοσμούν το σώμα του. Μεταξύ άλλων υπάρχει η λέξη «ευλογημένος», κάποιες ημερομηνίες, το σύμβολο του «Γιν Γιανγκ» και αρκετά άλλα. Αυτά που ίσως να τον χαρακτηρίζουν περισσότερο είναι εκείνα που κοσμούν το στήθος του αλλά και τον αριστερό του δικέφαλο, στο καλό του πόδι δηλαδή.


Στην πρώτη περίπτωση βλέπουμε έναν αετό και στην πλευρά της καρδιάς το σήμα της ειρήνης, ενώ στην άλλη τη φράση «Απλά δεν τα παράτησα». Και πλέον διεκδικεί ευρωπαϊκό τίτλο με τον Θρύλο! Ούτε που να το φανταζόταν!

Διαβάστε επίσης