Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έσε: H Εθνική και οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι

Έσε: H Εθνική και οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 - 19:00

Από την πρώτη του συμμετοχή στον Ολυμπιακό, ο Σαντιάγκο Έσε «κέρδισε» τους ΓΑΥΡΟΥΣ. Ο νεαρός Αργεντινός αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» στη «μηχανή» του Θρύλου, κάνοντας τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, με την ποιότητα, τα μαρκαρίσματα και τα τρεξίματα του. O 22χρονος είναι ένας από τους αγαπημένους -φετινούς- ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής βρίσκεται στους Πειραιώτες, από το περασμένο καλοκαίρι, παίζοντας ασταμάτητα, εδώ και 15 μήνες συνολικά!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο διάστημα των 15 μηνών περίπου, ο 22χρονος κεντρικός χαφ έχει αγωνιστεί σε 82 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, με την ομάδα του Πειραιά, αλλά και την Ουρακάν. Συγκεκριμένα, ο Έσε έφτασε τις 45 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού (3.614 αγωνιστικά λεπτά), σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ με την Ουρακάν, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, έπαιξε σε 37 ματς, με πέντε γκολ (3.103 αγωνιστικά λεπτά).

Ο νεαρός μέσος του Θρύλου, λοιπόν, μετράει 6.717 λεπτά συμμετοχής, σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, δείχνοντας τις απίστευτες αντοχές του!

Όλα αυτά δεν αποκλείεται να εξαργυρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Conference League, με την κλήση του στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής, για τους Αγώνες στο Παρίσι 2024. Όπως αναφέρει ο Τύπος της Αργεντινής, ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας της Αλμπισελέστε, Χαβιέ Μασεράνο, εξετάζει ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν έχουν κληθεί επί των ημερών του στην Κ23 και ανάμεσα σε αυτές είναι και ο αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού.

Ως γνωστόν, ο 22χρονος άσος έχει αποκτήσει πολωνικό διαβατήριο και φλέρταρε έντονα με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την εθνική Πολωνίας, ωστόσο όπως τονίζουν στην Αργεντινή, ο ποδοσφαιριστής προτιμάει να παίξει με το εθνόσημο της Αλμπισελέστε.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Αργεντίνοι οι πιθανότητες του Έσε έχουν αυξηθεί σημαντικά, διότι τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, στην Ιντερ Μαϊάμι, Φεντερίκο Ρεντόντο και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν τον Ιούνιο.

Το Ολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης