Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η υπόσχεση του «Μέντι» και η δικαίωση του Μαρινάκη!

Η υπόσχεση του «Μέντι» και η δικαίωση του Μαρινάκη!
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 - 22:10

Έχει γραφτεί και ίσως να έχει γίνει κουραστικό, όμως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες που επιτρέπουν στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει αυτή την πίστη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αλλά και του Ευρωπαϊκού. Ξέρει το ρόστερ του. Ξέρει τους παίκτες του και τους κάνει να νιώθουν ξεχωριστοί. Ακόμα και αυτοί που θεωρητικά έχουν τεθεί εντελώς εκτός πλάνου για πολύ καιρό. Όλα έχουν πάει προς το καλύτερο από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά, την ημέρα δηλαδή που ανέλαβε ο Βάσκος Στρατηγός την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Αθόρυβα. Χωρίς πανηγυρισμούς και αποθεώσεις. Ήταν ο τρίτος προπονητής στη φετινή σεζόν. Αναλάμβανε… καμένη γη και την ομάδα, που έδειχνε παραδομένη σε μία χρονιά χαμένη. Πλέον, τρεις μήνες μετά και συγκεκριμένα, την την προσεχή Πέμπτη είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκη την Άστον Βίλα με «προίκα» το απίθανο 4-2 μέσα στο «Βίλα Παρκ». Στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του Ολυμπιακού, την πρόκριση στον τελικό του Conference League στην «ΟPAP Αrena»!

Ωστόσο, εκτός από ότι η ομάδα είναι «μέσα» και διεκδικεί με το… σπαθί της τους δύο τίτλους (πρωτάθλημα και Conference League) είναι ο τρόπος που το έχει κάνει, χάρη στον «Μέντι» που τήρησε την υπόσχεση του. Και ποια ήταν αυτή; Υποσχέθηκε απ’ την αρχή τον Ολυμπιακό επιθετικό, πιστό στο DNA του. Θα πιέζει, θα τρέχει και θα παίζει παντού για τη νίκη!

Ο Ολυμπιακός μέσα απ’ τις δυσκολίες του βγήκε πιο δυνατός, μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα κατάφερε να γίνει αυτός ακριβώς που θέλει να βλέπει ο Βάσκος προπονητής. Πιστός στην αγωνιστική του φιλοσοφία και δικαιώνεται για αυτό…

Διαβάστε επίσης