Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αχτύπητο «δίδυμο»!

Αχτύπητο «δίδυμο»!
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 - 03:08

Αδιαμφισβήτητα ο Νταβίντ Πιζάρο είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Ο Χιλιανός μέσος έχει τεράστια εμπειρία και πρόκειται για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί με μεγάλη άνεση να κάνει τη διαφορά, τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Αν η μεταγραφή του Πιζάρο ολοκληρωθεί από τους Πειραιώτες, ο έμπειρος μέσος θα βρει στους πρωταθλητές Ελλάδος τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Έναν ποδοσφαιριστή, με τον οποίο μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Να δημιουργήσει ένα… αχτύπητο δίδυμο στο κέντρο του γηπέδου.

Οι δύο ποδοσφαιριστές μοιάζουν ποδοσφαιρικά και σωματικά. Αμφότεροι έχουν χαμηλό κέντρου βάρους, έχουν υψηλή τεχνική κατάρτιση και μπορούν να κρατήσουν για ώρα την μπάλα. Επίσης, η πάσα τους είναι άριστη και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αφού πρόκειται για παίκτες, οι οποίοι θα «βγάζουν» την ομάδα μπροστά εύκολα. Ο Ολυμπιακός, τη σεζόν 2010-2011, είχε υψηλά νούμερα στην κατοχή της μπάλας και είχε άψογη κυκλοφορία στα περισσότερα ματς. Αν, λοιπόν, ο Χιλιανός έρθει στον Θρύλο, τότε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι πολλά «σκαλιά» πιο πάνω από τους αντιπάλους στην Ελλάδα, ενώ θα είναι δυνατή και στα ευρωπαϊκά ματς…

Ένα ακόμη συν είναι ότι τόσο ο Ιμπαγάσα (το έχει αποδείξει) όσο και ο Πιζάρο αγωνίζονται με πάθος και δύναμη. Μάχονται και δίνουν το 100%!

Ωστόσο, η πιθανή μεταγραφή του Χιλιανού άσου, θα λειτουργήσει και με έναν άλλο τρόπο θετικά για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα, έχει σαν μεγάλο του… ατού την ασίστ (τελική πάσα). Στην Ισπανία, ο Αργεντινός μέσος, είχε αναδείξει αρκετούς παίκτες, μεταξύ αυτών και τον Φερνάντο Τόρες, όταν έπαιζαν οι δυο τους στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν έρθει ο Πιζάρο στους Πειραιώτες, ο Ιμπαγάσα θα ελευθερωθεί ακόμη περισσότερο και θα δώσει περισσότερο βάρος στη
δημιουργία φάσεων (πέρσι έβγαλε 6 ασίστ).

Επίσης, ο Ιμπαγάσα με τον Πιζάρο θα συμπληρώνει ο ένας τον άλλο και αν κάποιος απουσιάζει από την ενδεκάδα το κενό του θα μπορεί να αναπληρωθεί.

ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ…

Αναφορικά με το αν προσαρμοστεί ή όχι, υπάρχουν πολλά πράγματα που δείχνουν πως ο Χιλιανός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, καθώς υπάρχουν πολλά συν…

Ένα από αυτά είναι ότι γνωρίζει τι σημαίνει Ευρώπη και έχει αλλάξει ποδοσφαιρικό κλίμα. Εχει παίξει σε Ουντινέζε, Ιντερ και Ρόμα. Ακόμη ένα βασικό στοιχείο είναι ότι ξέρει πολύ καλά τι πάει να πει να παίζει σε ομάδα που πρωταγωνιστεί και πάντα έχει ως στόχο το πρωτάθλημα (το είχε ζήσει στην Ιντερ και τη Ρόμα ).

Παράλληλα, ο Πιζάρο δεν θα αισθανθεί ξένος. Αν αναλογιστεί κανείς, ότι στο χώρο του κέντρου θα πρέπει να συνεργάζεται με τον Ιμπαγάσα και να ακούει τις εντολές του Ερνέστο Βαλβέρδε, σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ η γλώσσα. Ο 31χρονος είναι ισπανόφωνος, όπως ο Ιμπαγάσα, αλλά και ο «Τσινγκούρι»!

Διαβάστε επίσης

Είδε Μπάρτσα ο Ερνέστο!

Είδε Μπάρτσα ο Ερνέστο!

Την προπόνηση της Μπαρτσελόνα παρακολούθησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.

Πιζάρο Νο.2

Πιζάρο Νο.2

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ακόμα μία λύση για αντί-Ιμπαγάσα η οποία είναι από την Ιταλία.

Η μαγκιά του Θρύλου!

Η μαγκιά του Θρύλου!

Οι επιτυχίες και οι τίτλοι του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο, βόλεϊ και πόλο γυναικών έχουν μεγαλύτερο νόημα με μία δεύτερη ανάγνωση!

Σε... ξένα χέρια

Σε... ξένα χέρια

Για πρώτη φορά στα 86 χρόνιας ζωής του Θρύλου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην υπάρχει Έλληνας πορτιέρο στην πρώτη τριάδα.