Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έφυγε» ο Γεκινί

«Έφυγε» ο Γεκινί
Σάββατο, 5 Μαΐου 2012 - 19:16

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ρασίντ Γεκινί. Ο Νιγηριανός, ο οποίος το 1994 είχε φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού (σ.σ.: 4 συμμετοχές και 2 γκολ), απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών.

Η παλιά μεγάλη δόξα των Αφρικανών, τα τελευταία χρόνια είχε διαλέξει να ζει μοναχός στο Νοτιότερο μέρος της πατρίδας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία των ώθησαν στο να φύγει μακριά από τις τρεις γυναίκες του και τα τρία του παιδιά.

Άγνωστοι είναι μέχρι στιγμής οι λόγοι του θανάτου του, αλλά τα δημοσιεύματα στην πατρίδα το, αναφέρουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Γεκινί αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων παικτών που φόρεσαν την φανέλα της Νιγηρίας, καθώς έως σήμερα είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (37 τέρματα σε 58 συμμετοχές) με την Εθνική.

Το 1994 ο τότε πρόεδρος των Πειραιωτών, Σωκράτης Κόκκαλης μετά από το Μουντιάλ των ΗΠΑ, τάραξε τα... λιμνάζοντα νερά της χώρας, ανακοινώνοντας την απόκτηση του.

Παρά το γεγονός ότι ήταν τεράστιο όνομα, με πλούσια καριέρα στα πορτογαλικά γήπεδα, στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και σύντομα αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα.

Καλό ταξίδι Ρασίντ...

Διαβάστε επίσης

Η ξεχωριστή σεζόν 1989-90

Η ξεχωριστή σεζόν 1989-90

Λίγες φορές θα αναμετρηθούν ή αναμετρήθηκαν έξι φορές οι «ερυθρόλευκοι» με τον Παναθηναϊκό.

Σκόνδρας και Γιαννώτας

Σκόνδρας και Γιαννώτας

Οι δύο νεαροί αναμένεται να αποτελέσουν τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού…