Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα ήθελα να μείνει»

«Θα ήθελα να μείνει»
Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 - 22:36

Συνέντευξη στην aldia.cr παραχώρησε ο Μίτσελ, ο οποίος είπε τα καλύτερα για τον Τζόελ Κάμπελ. Οι Κοσταρικανοί δημοσιογράφοι ζήτησαν τη γνώμη του προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος χαρακτήρισε έτοιμο παίκτη τον Κάμπελ, ενώ επεσήμανε πως αν έχει μεγαλύτερη συνέπεια, θα γράψει τη δική του ιστορία. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του πως τον θέλει στο Λιμάνι, αλλά υπογράμμισε παράλληλα πως μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα να δείξει το πλούσιο ταλέντο του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίτσελ

-Ποια είναι η άποψή σας για τη φετινή σεζόν του Τζόελ Κάμπελ;


«Παραδειγματική συμπεριφορά που μας βοήθησε, ο ίδιος έκανε σπουδαία πρόοδο. Έμεινα έκπληκτος».

-Πιστεύετε ότι είναι έτοιμος να κάνει το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ;

«Φυσικά, τώρα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί αυτό το βήμα να μην είναι ένα μεγάλο κλαμπ, αλλά θα πρέπει να είναι μια ομάδα με σταθερότητα. Απλά, θα πρέπει να έχει (σ.σ. ο Κάμπελ) μεγαλύτερη συνέπεια».

-Ο Ολυμπιακός επίσης έκανε γνωστό το ενδιαφέρον του.


«Αναμφισβήτητα θα ήθελα να παραμείνει. Κανείς δεν έχει επαγγελματική σχέση στην ομάδα, αλλά προσωπική. Βλέπω τους παίκτες σαν να είναι παιδιά μου. Έχω έναν γιο στην ηλικία του Τζόελ. Παρόλο που έπαιξε φανταστικά, θα ήθελα να τον δω να προχωράει. Ο Τζόελ είναι παίκτης για κάτι περισσότερο, μπορεί να αποδείξει πολλά και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε».

-Πώς εννοείτε το «κάτι περισσότερο»;

«Έπαιξε μαζί μας στο υψηλότερο επίπεδο στο πρωτάθλημα και στο Champions League, αλλά όταν λέω "κάτι περισσότερο", εννοώ πως ο Τζόελ χρειάζεται συνέπεια. Αυτό θα του δώσει ανταγωνισμό».

-Από πλευράς συνέπειας, έπαιξε περίπου 3.000 λεπτά...

«Αυτό που χρειάζεται ο Τζόελ είναι μια άλλη λίγκα, γιατί αυτή θα του σφραγίσει το μέλλον και σε αυτή θα δείξει τι παίκτης είναι. Εμείς εδώ είμαστε μια κλάση προπονητών που σκέφτονται σοβαρά τη μοίρα των παικτών. Δεν πρέπει να βρίσκεσαι λεπτό μακριά τους».

-Αυτή η σεζόν ήταν η καλύτερή του; Έφτασε στο αποκορύφωμα των γκολ του, ενώ είχε 11 ασίστ.

«Αυτό που έκανε φέτος ήταν κάτι καλό, όχι η επιβεβαίωση. Πρέπει να δει ποιον δρόμο θα διαλέξει. Ο δρόμος υπάρχει, οι κατάλληλες συνθήκες υπάρχουν, απλά θα πρέπει να αναπτυχθεί και να δυναμώσει, αφού σαφώς δεν θα έχει τον κυρίαρχο ρόλο που είχε εδώ. Πρέπει να αξιοποιήσει τις συνθήκες».

-Το γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μια απόδειξη για τις ικανότητές του;

«Εγώ δεν θα μείνω στο γκολ, που αποτελεί απόδειξη πως ο Κάμπελ δούλεψε καλά όλη τη σεζόν. Μπορεί να σκόραρε κόντρα στη Γιουνάιτεντ, αλλά ακόμα και να μην σκόραρε, ξέραμε πως έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά μαζί μας».

-Πώς τον βλέπετε στην Εθνική της Κόστα Ρίκα;

«Έχει μεγάλη ποιότητα, αλλά κυρίως έχει τακτική. Έμαθε πολλά, γιατί σε πολλές περιπτώσεις εφάρμοσε διαφορετικές ιδέες. Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε τη συλλογική δουλειά και το εκμεταλλευτήκαμε αυτό εμείς με τη σειρά μας».

-Πώς θα τον περιγράφατε;

«Είναι πρόθυμος να μάθει, έχει εντυπωσιακά φυσικά χαρίσματα, ενώ είναι πολύ καλός στην ντρίμπλα. Μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές, μπορεί να παίξει ως "9", είναι επιθετικός παίκτης και όταν δουλεύεις μαζί του παρατηρείς την ικανότητα και την επιθυμία του να μαθαίνει σε κάθε προπόνηση».

-Πιστεύετε ότι έχει γίνει πιο ώριμος ποδοσφαιριστής σχετικά με τη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια;

«Μπορούμε να πούμε πως ο Τζόελ είναι πολύ καλή παρέα για όλους τους παίκτες. Είναι τυχερός που έχει τέτοια κοπέλα για σύντροφο, που τον βοηθά και τον στηρίζει. Είναι παίκτης γνωστός, όχι μόνο για τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά και για την επίδραση που έχει στους συμπαίκτες του. Αυτό είναι φανταστικό στα αποδυτήρια».

-Τούτη τη σεζόν ο Τζόελ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην Ευρώπη.

«Λέω, χαριτολογώντας, πως έπρεπε να έρθει σε μένα για να τσουγκρίσει το ποτήρι (σ.σ. γέλια). Λοιπόν, στην Μπέτις δεν μπόρεσε να έχει μια συνέχεια, εδώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Νομίζω ότι μπορεί να τον έχει και αλλού, αλλά χρειάζεται περισσότερη συνέπεια, για την οποία μιλώ συνεχώς. Μπορεί να βρει τώρα έναν προπονητή που δεν θα ανησυχεί, αφού ο παίκτης είναι ήδη προετοιμασμένος και εκεί θα χρειαστεί να είναι δυνατός».

-Πολλά ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι θα είναι μια από τις εκπλήξεις του παγκοσμίου Κυπέλλου. Πώς πιστεύετε ότι θα είναι;

«Θα είναι με μια καλή ομάδα, μια ομάδα που θέλει να μάθει, σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ, αλλά ο Τζόελ έχει αυτό που πρέπει για να πετύχει, αφού είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Δεν είναι πολλά υποσχόμενος, είναι παίκτης που αποτελεί ήδη πραγματικότητα».

-Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον Τζόελ, "διαφορετικό";

«Αναμφισβήτητα είναι ένας διαφορετικός παίκτης, αλλά η διαφορά του αυτή θα πρέπει να γίνεται ολοένα και πιο δυνατή. Είναι άσκοπο να το λέμε αυτό, πάντως, αφού θα γίνει πιο καλός ποδοσφαιριστής από όσο τα χρήματα».

Διαβάστε επίσης

«Όλοι στο Καραϊσκάκη!»

«Όλοι στο Καραϊσκάκη!»

Ο Ρομπέρτο κάλεσε τον κόσμο του Θρύλου στο αποψινό ματς κόντρα στη Skoda Ξάνθη, ώστε να πανηγυρίσουν όλοι μαζί ακόμη μια νίκη στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.