Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τίποτα δεν τελείωσε!

Τίποτα δεν τελείωσε!
Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 - 18:30

Με την... πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός. Αλλά εάν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση αυτή είναι ο Θρύλος. Το έκανε και πρόπερσι όταν γύρισε τους τελικούς με τη Βουλιαγμένη από το 0-2 στο 3-2. Σήμερα οι κοπέλες του Ολυμπιακόυ «πλήρωσαν» το άγχος και δεν μπόρεσαν να νικήσουν την Τζόνσον. Στη διαδικασία των πέναλτι που κρίθηκε το ματς, η Αμερικανίδα τερματοφύλακας του ΝΟΒ έπιασε δυο πέναλτι και έκανε τη διαφορά για να πάρει τη νίκη η Βουλιαγμένη με 8-6 (κ.α. 4-4). Πλέον, το ματς της Δευτέρας είναι δίχως αύριο.

Η ανάλυση του ματς

Ο τρίτος τελικός ήταν ματς με μεγάλη νευρικότητα από την αρχή. Η ομάδα που μπήκε καλύτερα ήταν ο ΝΟΒ.

Πήρε δύο γρήγορα γκολ, τόσο από τη θέση του φουνταριστού όσο και από την περιφέρεια στο πρώτο τρίλεπτο για να βρεθεί στο 0-2. Από εκείνο το σημείο οι πολίστριες του Ολυμπιακού αντέδρασαν. Το πρώτο και σημαντικότερο ήταν η άμυνα. Ως το ημίχρονο δεν επέτρεψαν στη Βουλιαγμένη να σκοράρει άλλο γκολ. Η Μπάκλινγκ μείωσε στον παίκτη παραπάνω στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου (1-2).

Κάτι που δεν άλλαξε στο δεύτερο με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, γκολ να μην σκοράρει καμία ομάδα και το αποτέλεσμα να είναι 0-0 στην περίοδο. Πολλές χαμένες ευκαιρίες ειδικά στον παίκτη παραπάνω και το ημίχρονο έληξε 1-2. Η νευρικότητα δεν μειώθηκε ούτε στο τρίτο οκτάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι δυνατός στην άμυνα αλλά στην επίθεση πέτυχε μόλις ένα γκολ. Κράτησε τον ΝΟΒ στο μηδέν ξανά και έφερε το ματς στα ίσα με το γκολ της Αβραμίδου για να λήξει το οκτάλεπτο 2-2. Το σερί συνεχίστηκε και έφτασε στο 4-0 για να προηγηθεί ο Ολυμπιακός με 4-2, 5:10 για το τέλος. Όμως εκεί δεν έδειξαν ηρεμία οι κοπέλες του Θρύλου, δέχθηκαν δυο γκολ σε 1:20 για να γίνει το σκορ 4-4 στο 3:52 και να λήξει ισόπαλο το ματς στον κανονικό αγώνα.

Στα πέναλτι η Τζόνσον έπιασε δυο, στις εκτελέσεις των Ελευθερία Πλευρίτου και Μπάκλινγκ, η Σταματόπουλου ένα, αυτό που εκτέλεσε η Χυδηριώτη αλλά η Ξενάκη ευστόχησε για το 8-6 που έδωσε τη νίκη στη Βουλιαγμένη. Επόμενο ματς στο Λαιμό, τη Δευτέρα στις 19:00.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-0, 1-0, 2-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ξενάκη (κόντρα, 6:20), 0-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 5:15), 1-2 Μπάκλινγκ (π/π, 0:34)

2ο οκτάλεπτο:

3ο οκτάλεπτο: 2-2 Αβραμίδου (περιφέρεια, 6:04)

4ο οκτάλεπτο: 3-2 Αβραμίδου (πέναλτι, 7:16), 4-2 Ελ. Πλευρίτου (π/π, 5:10), 4-3 Ράνεϊ (π/π, 4:33), 4-4 Ελληνίδα (κόντρα, 3:52)

Πέναλτι: 4-5 Ράνεϊ

4-5 Αστοχεί η Ελ. Πλευρίτου

4-6 Χαραλαμπίδη

5-6 Αβραμίδου

5-6 Χυδηριώτη

6-6 Τσουκαλά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Γκόφερς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Κανετίδου.

ΝΟΒ: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Ειρ. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Β. Διαμαντοπούλου, Ράνεΐ, Μαστρόκαλου, Κοτσώνη, Π. Νίνου, Γιαννοπούλου.

Διαβάστε επίσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βουλιαγμένη 6-8 (Τελικό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βουλιαγμένη 6-8 (Τελικό)

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά, και είναι αποφασισμένη να κάνει το 2-1 στους τελικούς της Α1! Live στις 17:00 στο gavros.gr/ERTPlay1.