Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κλίμα και το προβάδισμα

Το κλίμα και το προβάδισμα
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 - 23:04

Όπως συμβαίνει με τα μπρέικ στο τένις, που για να κατοχυρωθεί ως πλεονέκτημα στον τενίστα που το έκανε πρέπει να κρατήσει το σερβίς του, ο Ολυμπιακός στο "Καπαγέρωφ", μπορεί να στριμώξει για τα καλά τη Βουλιαγμένη.

Το σπάσιμο έδρας λογίζεται ως πλεονέκτημα μόνο αν αξιοποιηθεί στην έδρα σου, εκτός αν είσαι ο... Ολυμπιακός στο βόλεϊ. Πλάκα πλάκα, αυτή η ομάδα ήταν έμπνευση για τις πολίστριες του Χάρη Παυλίδη, προκειμένου να κάνουν υπερπροσπάθεια στον Λαιμό και να είναι εκείνες που θα ανοίξουν το σκορ στη σειρά των τελικών. Η Άλκηστη Αβραμίδου μνημόνευσε το δικό τους κατόρθωμα πριν ξεκινήσει η σειρά και ο Χάρης Παυλίδης τους έδωσε συγχαρητήρια- και ειδικά στον προπονητή τους, Γιάννη Καλμαζίδη- για ό,τι πέτυχαν.

Μία στοά από αθλητές- καμικάζι δημιουργήθηκε φέτος στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Είχε ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος γιγαντώθηκε και τα τμήματα του Ερασιτέχνη βρέθηκαν σε τροχιά τίτλων ή συνεχίζουν να βρίσκονται. Τέσσερα τρόπαια απόμειναν και μπορούν να βαφτούν όλα κόκκινα και να πέσει ο επίλογος σε μία φανταστική χρονιά. Αλλά αν θέλεις να φας κολλιό, πριν τον Αύγουστο δεν πρόκειται να γίνει.

Ο Παυλίδης αρνήθηκε να σκεφτεί σε βάθος χρόνου, έστω κι αν αυτό το... βάθος είναι μέχρι το Σάββατο. Προτίμησε να γιορτάσει τη νίκη έστω και αν, ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που, το κάνει εσωτερικά. Το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν καλό μετά το Final 4 στο Σαμπαντέλ, αλλά η αγάπη δεν σταμάτησε να υπάρχει. Υπό μία έννοια, παιδιά από διαφορετικά σημεία της ελληνικής γης συνεχίζουν να μοιράζονται μία περιπέτεια που δεν είναι σίγουρο ότι θα τους βγάλει με το τρόπαιο του πρωταθλητή στο τέλος, αλλά αλίμονο αν αυτό ήταν αυτοσκοπός. Για τον Ολυμπιακό οι τίτλοι είναι πάντα τέτοιοι, αλλά για το ταξίδι στη ζωή η νίκη ρίχνει την αστερόσκονή της και γεμίζει με άγνοια εκείνους που γλυκαίνονται από εκείνη.

Δεν είναι πάντα έτσι. Όπως τα αλητάκια του Μαρκ Τουέιν, που κλέβουν πορτοφόλια στους δρόμους του Λονδίνου και δένονται με έναν αόρατο δεσμό, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έχουν εξασφαλίσει μία σχέση που δεν θα χρειάζεται καν να επικοινωνούν για να υφίσταται. Αν προκύπτει ένα πολύτιμο αγαθό με τη φαινομενική ήττα από την καθημερινότητα, είναι ότι ο συνδαιτυμόνας σου λειτουργεί ως καθρέφτης του εαυτού σου και αυτή η εναλλαγή δυναμώνει τον δεσμό σου, λύνει τα δεσμά σου και σου δίνει δύναμη που είναι αδύνατο να αναγνωρίσεις από πού προέρχεται. Δεν χρειάζεται κιόλας.

Τούτο δεν αφορά μόνο στο "διπλό" στον Λαιμό. Ή μάλλον, καθόλου το "διπλό" στον Λαιμό. Κυρίως, έχει να κάνει με τη μνημειώδη ανατροπή στον ημιτελικό με την Οριζόντε Κατάνια. Καθ' υπερβολή, ας χαρακτηριστεί, μπροστά στο έπος της θέλησης, ότι το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία. Όπως δεν είχε ούτε στο ματς του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, τον Γενάρη, για την Ευρωλίγκα Ανδρών, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται ξανά τη Βουλιαγμένη το Σάββατο, στις 17:00. Σε ένα ματς που για να μπει κάποιος χρειάζεται να πληρώσει 5 ευρώ, όχι 10, όσο δηλαδή έκανε το τσουχτερό εισιτήριο στον Λαιμό. Πολλά...

Διαβάστε επίσης

"Πάντα για τη νίκη"

Η ομάδα πόλο γυναικών του Θρύλου "έσπασε" την έδρα της Βουλιάγμενης και οι πολίστριες με τον προπονητή δήλωσαν στην κάμερα του gavros.gr ότι η ομάδα είναι εδώ με καρδιά και ψυχή...

Βήμα τίτλου!

Βήμα τίτλου!

"Ερυθρόλευκος" βάφτηκε ο πρώτος τελικός της Α1 πόλο γυναικών, με τον Θρύλο να "σπάει" την έδρα της Βουλιαγμένης με 7-6...

Άλλη μέρα, άλλο ματς

Άλλη μέρα, άλλο ματς

Το dvd του πρώτου τελικού με τη Βουλιαγμένη, για την Α1 πόλο Γυναικών, με τη νίκη του Ολυμπιακού με 7-6, έμεινε σε ένα ράφι στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας.

Για το απόλυτο πλεονέκτημα

Για το απόλυτο πλεονέκτημα

Για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέιοφ της Α1 πόλο Ανδρών μάχεται ο Θρύλος κόντρα στη Βουλιαγμένη στον Λαιμό (07/05, 19:00 / gavros.gr).