Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για το απόλυτο πλεονέκτημα

Για το απόλυτο πλεονέκτημα
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 - 23:03

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έχει 17 συνεχόμενες νίκες στην Α1 πόλο Ανδρών και ο Ολυμπιακός είχε 101 σε κανονική περίοδο, ακριβώς ο αριθμός που πρέπει να έχει η… αλεπού, σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι το αλεπουδάκι. Στο ματς του Λαιμού (19:00 / gavros.gr * ΕΤ1) για την 22η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών, αυτό αναμένεται να αποδειχθεί.

Το επίπεδο του Ολυμπιακού, όπως τόνισε και ο Τάσος Σχίζας μετά τη νίκη με 11-7 επί του ΝΟ Χίου το προηγούμενο Σάββατο, 30 Απριλίου, «είναι πολύ πάνω από των υπόλοιπων ομάδων, αλλά εμείς πάμε να τις πλησιάσουμε». Εθεσε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων ο Σχίζας, αλλά ο κυνισμός επιτάσσει, για αυτήν τη σεζόν, η ομάδα να συνεχίσει ως έχει και να κατακτήσει το νταμπλ. Αυτός είναι ο στόχος, άλλωστε ενδεχομένως να διανύονται οι τελευταίες μέρες της… Πομπηΐας του ελληνικού πόλο, ό,τι, δηλαδή, είναι η αυτοκρατορία που, από τη σεζόν 1991-92 και το νταμπ που έκανε εκείνη τη χρονιά, έχει φτιάξει ο Ολυμπιακός. Η μία Ευρωλίγκα, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, τα 14 πρωταθλήματα και τα 13 κύπελλα είναι ένας απολογισμός που κάνει τις τρίχες να σηκωθούν, όσον αφορά στην κορυφαία ομάδα των 20 τελευταίων ετών, με την εξασφαλισμένη θέση στη μυθιστορία ως η πρώτη που έφερε το μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η Βουλιαγμένη, από τη μεριά της, έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο γενικώς, το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997. Παίκτης εκείνης της ομάδας είναι ο νυν προπονητής της. Ο Τεό Λοράντος, ο οποίος χάρηκε με το σερί των 17 συνεχόμενων νικών διότι «παρά το γεγονός ότι είμαστε μία νεανική ομάδα, επιδείξαμε συνέπεια στην απόδοσή μας». Για πρώτη φορά μετά το 2004, η Βουλιαγμένη- που συνήθιζε να είναι εκείνη που σπάει το πειραϊκό δίπολο, από τα μέσα δεκαετίας του ’90 έως και το πρώτο μισό της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα- βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και πιάνει κορυφή εφόσον νικήσει τον Ολυμπιακό. Μόνο που πάνε πολλά χρόνια- για την ακρίβεια από τον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος το 2006 με τον Εθνικό, από τότε που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χάσει ένα τόσο κρίσιμο ματς. Και αυτά τα πέντε χρόνια απόστασης είναι ικανά να διαγράψουν εντελώς από τη μνήμη ένα γεγονός.

Βεβαίως, τούτη η αναμέτρηση στο κολυμβητήριο του ΝΟΒ είναι κρίσιμη, όσον αφορά στον Ολυμπιακό, για διάφορους και διαφορετικούς λόγους: για να μη μεγαλώσουν τη φιλοδοξία και τον ενθουσιασμό του αντίπαλού τους, για να αποδείξουν, ξανά, ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και το «μαγικό άγγιγμα» όσον αφορά στη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών, ακόμα και για λόγους γοήτρου: στις 5 Φεβρουαρίου η Βουλιαγμένη νίκησε την ομάδα με τα παιδιά από τις Ακαδημίες με 16-3, στο ματς που συνέπεσε με την αποχή των πολιστών του Ολυμπιακού. «Εύχομαι στον Ολυμπιακό να βγει από τη δύσκολη θέση», είπε ο τζέντλεμαν Λοράντος, ο οποίος, στις αρχές της σεζόν, έγινε… σκάουτερ για τους «ερυθρόλευκους», αποκρυπτογραφώντας την αντίπαλό τους για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, Μπαρτσελόνα, που είχε αντιμετωπίσει ο ΝΟΒ στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Για τον τεχνικό του ΝΟΒ, που, ως παιδί της Βουλιαγμένης πήρε το χρίσμα του προπονητή- άμα τη κατάβαση του Γιάννη Γιαννουρή στην ιταλική Λατίνα- νικώντας η «υποψηφιότητά» του στο νήμα εκείνη του Κώστα Λούδη, εκείνο το παιχνίδι ήταν ως μη γενόμενο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολίστες του Ολυμπιακού. Η «κάθε μέρα» είναι το απόλυτο κίνητρο, για να τελειώσουν τη χρονιά με το πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ.

Διαβάστε επίσης

Άλλη μέρα, άλλο ματς

Άλλη μέρα, άλλο ματς

Το dvd του πρώτου τελικού με τη Βουλιαγμένη, για την Α1 πόλο Γυναικών, με τη νίκη του Ολυμπιακού με 7-6, έμεινε σε ένα ράφι στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας.

Το κλίμα και το προβάδισμα

Το κλίμα και το προβάδισμα

Όπως συμβαίνει με τα μπρέικ στο τένις, που για να κατοχυρωθεί ως πλεονέκτημα στον τενίστα που το έκανε πρέπει να κρατήσει το σερβίς του, ο Ολυμπιακός στο "Καπαγέρωφ", μπορεί να...

Τις βουλιάζει ξανά!

Τις βουλιάζει ξανά!

Το 2-0 κυνηγάει η ομάδα πόλο Γυναικών του Θρύλου, στον 2ο τελικό με τη Βουλιαγμένη το Σάββατο (15:00 / Live από το gavros.gr).

Αγγίζουν τον τίτλο!

Αγγίζουν τον τίτλο!

Ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς νίκησε τον ΝΟΒ 9-7 και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών.