Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τις βουλιάζει ξανά!

Τις βουλιάζει ξανά!
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 - 23:03

Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο, δύο φιλάκια, πάλι, όχι. Τα δύο είναι φιλιά για καληνύχτα. Το «καληνύχτα» του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης- παίζουν στις 15:00 (gavros.gr * NS4) το Σάββατο στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» τον δεύτερο τελικό- για το πρωτάθλημα της Α1 πόλο Γυναικών. Με το 1-0 υπέρ της, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει την απόσταση στις νίκες και να υπολείπεται μίας για να πάρει το πρωτάθλημα, εν τούτοις, όπως υπερθεμάτισε στον βαθμό προσοχής του ματς του Σαββάτου ο κόουτς του Ολυμπιακού, «είναι πολύ πιο δύσκολο από το πρώτο.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν έγιναν μοιραίες παρά το γεγονός ότι σμιλεύονται «μες σε καπνούς και σε βρισιές», που έγραψε ο Κώστας Βάρναλης στους δικούς τους «Μοιραίους». Αντιθέτως ακολουθούν τον δρόμο των… Κατσιμιχαίων, με το «συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα». Μέσα σε όλα, το… σέρβις του κλίματος, την προσωρινή παραίτηση του Χάρη Παυλίδη και τις (κοινότοπες, πια, με τόσες φορές που έχουν αναφερθεί) αντιξοότητες, ήρθε και το «διπλό» επί του ΝΟΒ την προηγούμενη Τετάρτη για να αναδείξει το… παρανοϊκό της ομάδας, αλλά και να τη φέρει δύο βήματα πιο κοντά στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Αλίμονο, χώρος για ησυχία δεν υπάρχει στον Πειραιά και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι αρκετός κόσμος θα μαζευτεί για να κάνει το «Καπαγέρωφ» έδρα που ενδεχομένως να βγάλει από την ισορροπία της την ομάδα του ΝΟΒ και να αναστείλει το σχέδιο αιφνιδιασμού που θα σκαρφιστεί η Αλεξία Καμμένου.

Ο Ολυμπιακός είναι φωτιά που καίει ακόμα και, μάλιστα δυνατά, μάλιστα σε ένα από τα περίφημα status της στο Facebook τον Ιανουάριο, η Βάσω Μαυρέλου είχε γράψει ότι «το κερί έχει τη δυνατότητα να κρατάει τη φλόγα του ακόμα και αν τη μοιράζει σε άλλα κεριά»- ή κάτι παρόμοιο, για να μην αδικηθεί η συναισθηματική σοφία της γυνής- ως εκ τούτου υπάρχουν στον Ολυμπιακό 13 κεριά αναμμένα που, αν κάποιο από αυτά σβήσει, σπεύδουν τα υπόλοιπα να του μεταδώσουν τη φλόγα τους. Τούτο είναι παρομοίωση, που πιο πραγματιστικά έγραψε η Άλκηστη Αβραμίδου στο gavros.gr, δηλαδή ότι «αντλώ δύναμη από τις συμπαίκτριές μου».

Οι «ερυθρόλευκες» αναμένεται να ενδυθούν, ξανά μανά, μανδύα καμικάζι για να ποτιστούν με το χλώριο του κλειστού κολυμβητηρίου, πάει να πει ότι ο Χάρης Παυλίδης θα παίξει τον ρόλο του Αλχημιστή, διότι μόνο έτσι μπορεί να κάνει δουλειά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Πάει να πει: στη θέση του φουνταριστού θα εναλλάσσονται πολίστριες- με τη Φαν Μπέλκουμ να παίζει την περισσότερη ώρα, το σχήμα με τις δύο αμυντικούς (Ψούνη και Μπαλωμενάκη) θα γίνει ανάρπαστο, αφού η Καμμένου παίζει και με τις δύο φουνταριστούς του ΝΟΒ, Ασημάκη και Λαρά, προκειμένου να προκαλέσει φθορά στην αντίπαλη άμυνα.

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός βγαίνει στα αναχώματα, για να υπερασπιστεί το προβάδισμά του από το πρώτο ματς του Λαιμού και, κατά συνέπεια, θα πράξει τα δέοντα για να το πετύχει: αναχαιτίζοντας τις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω στον ΝΟΒ, τινί τρόπω, κομπλάροντας τις αντιπάλους, όπως έκανε η Τσουρή με την Κική Λιόση, αναγκάζοντάς της να κάνει λόμπα στην τρίτη περίπτωση που βγήκε απέναντί της, εν τούτοις λόμπα σημαίνει ο Θρύλος δεν πεθαίνει και η Σταυρούλα Αντωνάκου το… επιχείρησε- όπως εκατοντάδες φορές στην καριέρα της- για να επιτύχει το νικητήριο γκολ του τελικού με 2’56’’ να απομένουν.

Ως εκ τούτου, σε 32 αγωνιστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει στο πιάνο το «Summertime» και η Άντι Μελιδώνη να απαγγέλει, «πνίγεται η αγάπη μου στο Γουδαλκιβίρ». Αν και οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη θεωρούν ότι η σειρά βρίσκεται ακόμα στο 0-0 και ότι το Σάββατο ξεκινούν οι τελικοί. Η Αλέκα Καλογερά, τιμ μάνατζερ της ομάδας, δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, αφού αποβλήθηκε από τους διαιτητές για διαμαρτυρία.

Διαβάστε επίσης

Για το απόλυτο πλεονέκτημα

Για το απόλυτο πλεονέκτημα

Για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέιοφ της Α1 πόλο Ανδρών μάχεται ο Θρύλος κόντρα στη Βουλιαγμένη στον Λαιμό (07/05, 19:00 / gavros.gr).

Άλλη μέρα, άλλο ματς

Άλλη μέρα, άλλο ματς

Το dvd του πρώτου τελικού με τη Βουλιαγμένη, για την Α1 πόλο Γυναικών, με τη νίκη του Ολυμπιακού με 7-6, έμεινε σε ένα ράφι στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας.

Αγγίζουν τον τίτλο!

Αγγίζουν τον τίτλο!

Ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς νίκησε τον ΝΟΒ 9-7 και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών.

Το πάνω χέρι!

Το πάνω χέρι!

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του με τη Βουλιαγμένη, νίκησε 5-4 και απέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ.