Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεκινούν οι... άχαστοι

Ξεκινούν οι... άχαστοι
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 - 23:50

Οι πολίστες του Ολυμπιακού, το βράδυ της Πέμπτης, έδωσαν φιλικό με τον ΝΟ Χίου στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», στο πλαίσιο προπόνησης για τους ημιτελικούς των πλέι οφ της Α1 πόλο Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Παναθηναϊκό το απογευματάκι της Κυριακής, 15 Μαΐου και ώρα 16:30 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Η ομάδα του Βαγγέλη Ρούπακα χρειάζεται να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο ο οποίος θα είναι καλύτερος από τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο προετοιμασίας της για τον στόχο της χρονιάς, δηλαδή την αντάμωση με την ομάδα του Μάκη Βολτυράκη στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει στην Κάλυμνο. Η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου χρειάζεται δυνατές προπονήσεις, εν όψει των ημιτελικών. Άπαξ και μπει σε ρότα παιχνιδιών και βρει ρυθμό, το νταμπλ είναι άχαστο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χάσει δύο φορές σε τρία παιχνίδια από έναν αντίπαλο. Επίσης, δεν μπορεί να χάσει τρεις φορές σε πέντε παιχνίδια από έναν αντίπαλο. Εντός των συνόρων τουλάχιστον. Για αυτό και, όπως είχε εκτιμήσει ο Νικόλας Δεληγιάννης όταν έγινε η κλήρωση του κυπέλλου, το πιο επικίνδυνο ματς είναι ο ημιτελικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, στις 3 Ιουνίου. Μόνο που ο Ολυμπιακός, μέχρι τότε, θα έχει παίξει τέσσερα ματς. Τους δύο ημιτελικούς κόντρα στους «πράσινους» και δύο τελικούς με Βουλιαγμένη ή Πανιώνιο. Οι παίκτες μπαίνουν σε λογική ματς, αρχής γενομένης από την Κυριακή και για τις επόμενες 25 μέρες. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, ο ρυθμισμένος Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο. Μπορεί ο φουνταριστός του Πανιωνίου, Κώστας Μουρίκης, να τοποθετήθηκε ευθέως, λέγοντας ότι η ομάδα του θα προκριθεί με 2-0 στους τελικούς, αλλά- και αυτό είναι αποδεδειγμένο- στα mind games μόνο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να παινεύονται ότι έχουν πάρει μεταπτυχιακό.

Ανάμεσα σε μία σειρά παιχνιδιών και σε ένα ματς η διαφορά, φυσικά, βρίσκεται στον χρόνο. Το γουότερ πόλο είναι ελκυστικό παρά το γεγονός ότι μπορεί δύο πολύ δυνατές ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες σε μία σειρά παιχνιδιών- σε αντίθεση, παραδείγματος χάρη, με το ποδόσφαιρο και τα τέσσερα ματς Μπαρτσελόνα- Ρεάλ, αν και ειδοποιός διαφορά είναι ότι δεν έψαχνε κάποια από τις δύο ομάδες ένα συνολικό αριθμό νικών- αλλά αυτό συμβαίνει μόνο εντός των τειχών: η LEN δεν το δοκιμάζει στις διοργανώσεις της. Στη φετινή Ευρωλίγκα εφήρμοσε τους ομίλους και στην προημιτελική φάση, αλλά στο LEN Trophy κράτησε το αρχέτυπο, αυτό του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο ποδόσφαιρο, με δύο παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες. Ακόμα και αυτό ευνοεί το φαβορί, που πάντως μένει εκτεθειμένο σε ένα ματς 32 λεπτών. Όπως συμβαίνει με το τένις, και ειδικά στα τουρνουά ΑΤΡ1000, που κρίνονται στα τρία σετ, οι εκπλήξεις γίνονται αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού με το «μία και έξω», αναδεικνύοντας τους αστάθμητους παράγοντες του παιχνιδιού και, πάντως, όπως έγραψε και ο Τομ Ρόμπινς στο «Αγριόπαπιες πετούν ανάστροφα», αυτή η πρωτόγονη αίσθηση της ρουλέτας ανθίζει «έξω από τον γκριζότειχο κήπο της πολιτισμικής ορθοδοξίας».

Για αυτό, άλλωστε, είναι ελκυστικός ο μύθος της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Δεν πήρε μόνο 15 πρωταθλήματα σε 19 χρόνια από το 1992και μετά, παίζοντας είτε σε γύρους πλέι οφ ή σε σειρές αγώνων, αλλά και 13 κύπελλα, σμιλεμένα από την τραχύτητα και την αυτοπεποίθηση μίας ομάδας που βγάζει τον καλύτερο εαυτό της και σε μονά ματς. Από εκείνα που ο, υποδεέστερος, αντίπαλος μπαίνει ζωσμένος με εκρηκτικά στην πισίνα.

Διαβάστε επίσης

«Να πάρουμε το Ευρωπαϊκό»

«Να πάρουμε το Ευρωπαϊκό»

Στη συνέντευξή τους στον ΓΑΥΡΟ της Παρασκευής, 13 Μαΐου, Αντωνάκου και Τσουρή εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για τον Ολυμπιακό.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Το τμήμα δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον χορηγό της ομάδας πόλο Γυναικών.

«Ερυθρόλευκα» κέφια

«Ερυθρόλευκα» κέφια

Τα εννιά από τα 16 γκολ της εθνικής πόλο Ανδρών, στην άνετη επικράτηση επί της Γεωργίας (16-6) πέτυχαν πολίστες του Ολυμπιακού.