Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετάξι από Τιανγίν

Μετάξι από Τιανγίν
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 - 01:20

Δύο νίκες, επί Ουγγαρίας και Βρετανίας, και νίκη της Ισπανίας επί των Μαγυάρων χρειάζεται η εθνική ομάδα της Ελλάδας για να προκριθεί στην τελική φάση του World League, που θα γίνει στην Τιανγίν της Κίνας από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση πιθανότατα θα τα καταφέρει, ειδικά από τη στιγμή που η Σταυρούλα Αντωνάκου εγγυήθηκε, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ , ότι «θα είμαστε καλύτερες απ’ ό,τι στη Βαρκελώνη». Η Σταυρούλα ξέρει να μιλάει, σπανίως χαλάει το χατίρι σε δημοσιογράφους για μία (έστω) δήλωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λέει αρλούμπες ή λόγια του αέρα. Λίγες ήταν οι φορές που είπε κάτι και δεν έγινε, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, καμία αυτή που δεν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τα καταφέρει.

«Θα είμαστε καλύτερες», σιγόνταρε από δίπλα η Ηλέκτρα Ψούνη, που δεν έχει το συνήθειο να μιλά πολύ. Πάει να πει ότι, αφού ο λόγος τους είναι εγγύηση, η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών, «χάλκινη» στο World League του Σαν Ντιέγκο και «ασημένια» στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ, το 2010, θα κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στον δεύτερο προκριματικό γύρο του World League, που θα γίνει στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Από τις 20 Μαΐου, μέρα Παρασκευή, έως τις 22, Κυριακή.

Ο εκνευρισμός του Γιώργου Μορφέση, βεβαίως, δεν κρυβόταν άμα τη επιστροφή της γαλανόλευκης στο «Ελ. Βενιζέλος», μετά τον πρώτο προκριματικό γύρο στη Βαρκελώνη. Στα καλά του καθουμένου, χρεώθηκε μία ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία. Στους δημοσιογράφους της ΚΟΕ άφησε ψήγματα της δυσαρέσκειάς του. Η Αντωνάκου ομολόγησε ότι «σοκαριστήκαμε από την ήττα». Η Εθνική επέστρεψε. Δεν είναι βεβαίως ξεκούραση. Από τη λήξη των τελικών και μετά οι περισσότερες πολίστριες της ομάδας- δηλαδή οι τέσσερις του Ολυμπιακού και οι οκτώ της Βουλιαγμένης- είχαν δύο μέρες ξεκούρασης. Της… υπερέντασης, στις 11 Μαΐου και της επιστροφής, στις 16. Μετά τον δεύτερο προκριματικό γύρο, οι διεθνείς θα «κερδίσουν» κάποιες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, το να προκριθούν στην τελική φάση του World League, στην Κίνα, είναι δίκοπο μαχαίρι. Διότι θα είναι, μεν, αναγκασμένες, να ταξιδέψουν δις στη χώρα, αλλά, τουλάχιστον, όπως τόνισε και η Ψούνη, αμυντικός του Ολυμπιακού, «θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε δυνατά τεστ πριν τον στόχο μας, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης (16-31 Ιουλίου)».

Η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει την Παρασκευή, στις 20:30, την Ουγγαρία, από την οποία έχασε στα πέναλτι στη Βαρκελώνη, το Σάββατο την ίδια ώρα θα πάρει το αίμα της πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία, την Κυριακή το πρωί, στις 10:30, θα παίξει κόντρα στην Ισπανία, την οποία είχε νικήσει με 10-9 στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε επίσης

Η ομάδα του μέλλοντος

Η ομάδα του μέλλοντος

Η ομάδα μίνι παίδων του Ολυμπιακού έμαθε τους αντίπαλούς της για την πρώτη φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο (17-19 Ιουνίου).

Ο θρύλος του 2000

Ο θρύλος του 2000

Ο Τάμας Κάσας επιστρέφει στις υποχρεώσεις με την εθνική Ουγγαρίας και περνά μία βόλτα από την Κέρκυρα.

Το Σαββάτο στον Λαιμό

Το Σαββάτο στον Λαιμό

Ο Πανιώνιος νίκησε με 10-8 στα πέναλτι (5-5 κ.α., 6-6 παράταση) τη Βουλιαγμένη στον δεύτερο ημιτελικό της Α1 πόλο Ανδρών.